Oktober is weer in het land, Herfst!!
En gelijk is het koud en regenachtig
en waait het er ook nog flink bij!
Tijd voor verwarmend voedsel zoals
pompoen, uien en paddenstoelen in soep
en stoofpotjes.
De groentebroer had flespompoentjes, dat waren
wel kleintjes maar die kostten
dan ook maar een kwartje 😋
De andere diep oranje pompoen is een hokkaido.
Eigenlijk wilde ik gemengde
paddenstoelen, maar die zou hij
volgende week pas bij zich hebben.
Dan maar champignons, die zijn er altijd.
En knolselderij, smaakt ook lekker in soep,
stoofpot en rauw in reepjes voor salades.
Eerst maar een herfst stoofpot gemaakt,
met de groenten hierboven, een halve puntpaprika
erbij en nog wat specerijen en even aanbakken.
Er was nog een stukje gaar vlees met jus,
dat was fijn omdat het gerecht dan niet zo lang
hoeft te stoven.
Het vlees heb ik in stukjes getrokken en met de
jus bij het groentemengsel gedaan.
Lekker met (zilvervlies)rijst
en appelmoes!
Van de rest van de pompoen en knolselderij
heb ik soep gemaakt.
Met rode linzen erbij, niet alleen voor de mooie kleur
maar ook omdat linzen gezond zijn.
Ze zijn veelzijdig, voedzaam, is een vleesvervanger
en je hoeft ze niet te weken.
Linzen zijn rijk aan vezels en bevatten o.a.
ijzer, foliumzuur, magnesium, fosfor
koper en vitamine B1.
Ze zijn ook goed voor het hart,
zeker als je ze vaker eet.
Wel even afspoelen voordat je ze gaat gebruiken.
Als het gaar is pureren in de blender
of met de staafmixer.
Dan de champignons bakken in
een lepel olie en met wat peterselie
bij de soep doen.
Eet smakelijk!
Het ziet er heerlijk uit! Wat een idee om rode linzen in de soep te doen. Ik ga het zeker eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Marijke
Perfect meals for a cold Autumn day, Loes. Not only do they look delicious to the palate, they sound as if they are filled with vitamins and goodness.
BeantwoordenVerwijderenZiet er allemaal zo lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHello dear Loes!
BeantwoordenVerwijderenYour cooking recipes looks so delicious and healthy!
It’s getting cold and soups are a great idea to eat!
My daughter cooks for my grandson red lentils ,from the Bio Market in The Hague!
Thank you for sharing!Wishing you a lovely week and a happy October! Hugs! 💛
Dimi...
Lekkerrrr....oktober is toch echt de maand van de stoofpotjes
BeantwoordenVerwijderen