Het is herfst en er zijn weer volop appels en peren.
Deze appeltaart is echt heel lekker
en niet moeilijk te maken.
Een lekkernij voor bij de koffie of thee
en weer net iets anders dan
de gewone Hollandse appeltaart.
Havermout is erg gezond en geeft je een verzadigd gevoel,
eigenlijk proef je het niet en de taart
is gewoon heel erg lekker, zowel lauw als koud.
|
appelkruimeltaart met amandel |
Je hebt nodig:
100 gram havermout
225 gram bloem
1 flinke theelepel bakpoeder
200 gram suiker
200 gram boter
900 gram appels (ik had elstar)
kaneel
1 eetlepel suiker
2 eetlepels amandelschaafsel
1 flinke eetlepel custard poeder
1 flinke eetlepel paneermeel
Zet de oven alvast op 175º C
Meng de havermout, meel, bakpoeder en suiker door elkaar.
Smelt de boter en roer het tot een deeg.
Schil de appels en rasp ze, meng er kaneel over
en de suiker en custard poeder dooreen.
Vet een springvorm in van ø 26 cm en
bekleed dit met tweederde
van het deeg.
Strooi op de bodem de paneermeel en
verdeel de appels erover.
Verkruimel de rest van het deeg over de appels
en strooi tot slot de geschaafde amandelen erover.
Bak de taart 60 minuten
in het midden van de oven.
Kijk iets eerder of de bovenkant
niet te bruin wordt.
Bij mij heeft de taart nog 10 minuten langer in de
over gestaan, dat is voor iedere oven weer anders.
Een hetelucht oven moet een lagere temperatuur hebben,
maar dat staat vast in uw boekje.
Eet smakelijk !!