Voor het weekend had ik de gewone
hoeveelheid eieren gekocht.
Helemaal geen extra eieren voor Pasen,
maar wat ik normaal ook in huis haal,
als ik niet veel taarten moet bakken
Maar toen kreeg ik er nog eieren bij.
Tja, wat doe je met zoveel eieren?
Eggs Benedict maken natuurlijk, zo geweldig lekker!
|
Eggs Benedict |
Recept:
Eerst de Hollandaise saus maken.
125 gram ongezouten roomboter (blokjes)
1 eidooier (ik heb 2 krieleitjes gebruikt)
1 eetlepel water
1 eetlepel witte wijnazijn
Breng water in een pan aan de kook en zet
er een glazen/vuurvaste kom op met daarin
de eidooier, water + azijn.
Klop met een garde zolang tot het
begint in te dikken.
Voeg al kloppend de klontjes boter
er één voor één toe, doe het volgende
klontje er pas bij als de vorige
is opgenomen.
Het moet een mayonais-achtige
saus worden, en heel belangrijk!! Er wordt
geen zout en peper toegevoegd!
Leg er een deksel op (of folie).
**
Snijd 2 broodjes doormidden
(ik had alleen boterhammen)
en beleg ze met ham
(ik gebruikte asperge-ham)
of kip, gerookte zalm of forel.
Pocheer 4 eieren in een pan met
kokend water.
Makkelijk:
breek een ei in een boterhamzakje,
knoop dicht en laat het in het water
zakken, kook ongeveer 3 minuten zachtjes
en knip het zakje open.
Leg op elk half broodje een
gepocheerd ei.
Lepel het sausje erover en knip
er wat bieslook overheen.
Ja dat waren dus de eerste bieslook
sprietjes uit de tuin.
Dit recept is gevaarlijk lekker,
en let op:
het zijn 3 eitjes per persoon! 😉
Deze mooie vaas is van mijn opoe geweest,
ik heb er twee van.
Een mooie herinnering aan haar.💖
**