Nu Sinterklaas weer in het land is,
heb ik gisteren en vandaag wat
Sint-specialiteiten gebakken.
Gisteren met Ellis samen speculaaskoekjes
en ook gevulde speculaaskoekjes gemaakt.
Lekker voor bij de koffie of thee en de
kinderen dronken er ijsthee bij.
Ik wilde nog een foto van al de koekjes maken.......
te laat !
Waar waren al die koekjes gebleven ?
Ze vonden ze zo lekker, haha,
het bleef namelijk niet bij één koekje, vandaar de
bijna lege schaal ☺
Hier het restant, nog 3 met spijs gevulde koekjes.
Vandaag dan maar weer iets gebakken,
wat zou het worden?
Deze keer maar een banketstaaf,
want ik had nog voldoende amandelspijs over.
Het ging snel met bladerdeeg uit de vriezer.
Vijf plakjes laten ontdooien, op elkaar
leggen en uitrollen tot een lange lap.
De amandelspijs mengen met een half geklopt ei,
een rolletje van maken en op het deeg leggen.
Oprollen en bestrijken met de andere helft
van het ei en bakken maar.
De lampen onder de keukenkastjes geven een wat gelig licht.
Zo heb je snel lekker Sint gebak.
Vandaag is bij ons de Sint en zijn zwarte pieten
op de haven aangekomen. De kinderen waren
er vol van, Ellis had een pietenpak en wilde
ook donker worden geschminkt.
Leuntje en Merien vinden het jammer
dat de zwarte pieten niet meer welkom zijn
in ons land en dat er zo'n discussie over is.
Gelukkig waren ze bij ons nog wel zwart.
Het is toch een kinderfeest en daar moeten ze
niets bijzonders achter zoeken.