Wat eten we vandaag?
Dat is een veel gehoorde vraag.
Wij zijn dol op vis, alle soorten vis en schelpdieren.
Voor vandaag heb ik een viscurry gemaakt
van kabeljauw.
Er gaat een banaan in, wat nogal ongewoon is,
maar hier wel erg lekker in is.
Viscurry |
Nodig voor 2 personen:
350 gram kabeljauw
2 eetlepels citroensap
1 grote ui
100 ml sojaroom of crème faîche
2 eidooiers
zout en peper
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel kurkuma
1 grote banaan
diepvries doperwtjes
peterselie
De vis onder de koude kraan afspoelen en
droog deppen, besprenkelen met citroensap
en in blokjes snijden (niet te klein)
De ui in stukjes snijden of in ringen
en in een klontje boter fruiten.
De vis erbij met klein bodempje water.
Laat het bijna gaar worden,
roer de room en eidooiers door elkaar met de specerijen
doe bij de vis en voeg er
de in plakken banaan en de doperwtjes bij.
Helaas had ik geen doperwtjes, maar wel
spercieboontjes, die heb ik in kleine stukjes gesneden,
voorgekookt en erbij gedaan.
Laat het nog zachtjes verder garen.
Laat het nog zachtjes verder garen.
Niet te hard, anders gaan de eidooiers stollen.
Garneer desgewenst met peterselie of dille.
Lekker met gekookte aardappelen en een
fijn geschaafde
komkommer in dillesaus.