In de zomer viert het hoogtij
bij ons met de salades.
Ik lust er wel 'pap' van.
En natuurlijk hoeft een salade
persé niet altijd koud te zijn.
Meestal volg ik niet precies een of ander
recept, maar mik wat er in de koeling staat
bij elkaar.
Niet dat het dan zo vaak een rommeltje wordt hoor,
dat ook weer niet, maar het moet er wel
smakelijk uit zien en ook smakelijk zijn.
In de koelkast lag nog een half stuk broccoli,
die moest verwerkt worden en gewoon
gekookt had ik niet zo'n zin in.
Eerst volkoren spaghetti al dente gekookt,
en een lepeltje (zelfgemaakte) pesto erdoor geroerd.
De broccoli beetgaar gekookt en twee stengels
bleekselderij in reepjes gesneden
met het bleekgroene blad erbij.
Een flinke eetlepel mayonaise mengen met
witte wijnazijn en erover laten druppen.
Voor de kleur nog bovenop een
lepel pesto en garneren met
partjes tomaat en bieslook.
Direct serveren !