AVG.

maandag 26 juli 2021

Frambozen.

Wat is het toch heerlijk als je thuis  
je eigen frambozen kan plukken.
Ik was er als kind al dol op.
Mocht bij een tante plukken en
dan zei ze dat ik er net zoveel mocht
opeten als ik wilde.
 
Panacotta toetje:
van slagroom, kwark en gelatine met
een laagje frambozensap,
ook gestijfd met gelatine.
 

 Ik kreeg van mijn vriendin een schaaltje
kruisbessen.
 

Daar heb ik een oud Zeeuws toetje van gemaakt:
Eiers en beiers.
Eiers zijn eieren en beiers zijn de kruisbessen,
zo noemen wij ze hier.
Mijn moeder was dol op ze en noemde ze
doornappeltjes, omdat de struik
zoveel doornen had.
Mijn vader had 2 struikjes speciaal voor haar, een met groene
bessen en een met rode bessen. 
 

 Je kookt de kruisbessen en laat ze even afkoelen,
dan knijp je er zoveel mogelijk de pitjes uit.
De rest wrijf je door een zeef.
Weer in de pan met suiker en roer er dan twee
eidooiers door, eventueel met
een lepel maizena of custard.
Als het iets is afgekoeld gaan de
inmiddels stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Met natuurlijk enkele frambozen
als garnering.
Zooo lekker!
 
Elke keer ben ik bezig met Diamond painting
dat ik doe voor Ellis.
Het is bijna klaar op een klein stukje aan de
linkerkant na.


Als het mooi weer is zijn we altijd buiten of
aan het fietsen.
Maar nu met dit druilerige weer kan ik
er telkens een stukje verder aan werken.
En dat is ook fijn.