Een frisse citroentaart gebakken,
de vulling komt van Nigella
(zij gebruikt limoenen)
en het deeg uit een basisbakboek.
Voor een vorm van 26 Ø cm:
125 gr boter
100 gr witte basterdsuiker
200 gr bloem
1 thl vanille extract
2 eidooiers
1 eetl citroensap
1 eetl koud water
Maak hier een deegbal van en leg het 1 uur in de koeling.
Strooi bloem op je werkvlak en rol het deeg uit
tot het in je vorm past.
Snijd wat overhangt eraf.
Leg bakpapier over het deeg
en doe er bakbonen of erwten in
en bak het deeg ongeveer 10 min
op 180ºC.
Haal het papier met de bonen eruit.
Nu de vulling:
5 eidooiers
blikje gecondenseerde melk van 397 gr
(stond al 2 jaar in de kast, maar had er nog
geen idee van wat ik ermee zou doen, tot nu toe)
geraspte schil van 2 citroenen
1,5 dl citroensap
3 eiwitten
Klop de eidooiers tot ze romig zijn
en voeg het blikje gecondenseerde melk toe
met het rasp en sap van de citroenen.
Klop de eiwitten tot ze stevig zijn
en spatel ze door
het mengsel.
Giet dit in de voorgebakken deegvorm
en zet in de oven
op 160ºC ongeveer 25 minuten.
Hij is werkelijk verrukkelijk !!!
|
citroentaart |
In het boek "Hoe word ik een goddelijke huisvrouw"
van Nigella Lawson
was deze vulling bedoeld voor een taartvorm van 23 cm.
Dat is echt veel te veel,
want ik had zelfs nog vulling over,
(mijn taartvorm 26 cm)
Misschien de volgende keer in een springvorm?