Met de Zeeuwse knop bakblik
een appelcake gebakken.
Het is ongeveer hetzelfde recept als de perzikcake.
zeeuwse knop appelcake |
110 gram zachte boter en 110 gram suiker romig kloppen, dan
125 gr zure room en 2 eetlepels citroensap erdoor.
Zeef 220 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder en 1 theelepel
natrium bicarbonaat en roer door het beslag.
Schil 2 of 3 appels en snijd ze in dunne partjes,
als het nog harde appels zijn, dan eventjes
blancheren met een beetje appelsap
en uit laten lekken.
Vet de vorm in en schep de helft van het deeg in de vorm.
Leg hierop de appelschijfjes en strooi er royaal
suiker gemengd met kaneel over.
Doe de andere helft van het deeg in de vorm
en strijk het glad.
In het midden van de oven 180º C
in 55 minuten bakken.
Ze zijn allebei heerlijk, zowel de perzikcake
als de appelcake.
Ik ben nu helemaal verslingerd aan de zure room,
want dan wordt de cake echt romig, en houd je
niet zo van zuur, dan laat je het
citroensap gewoon weg en voeg dan
een scheutje melk toe.
Smakelijk !!