Het is weer herfst!
Deze week met veel regen, wel zo'n 30 mm.
Vorige week hadden we nog een warm weekend
en nu is het nog steeds niet echt koud.
Maar ze er zijn er weer: Wie is er niet dol op
al die lekkere appels en peren,
pompoenen, paddenstoelen
en noten!!
Appelmoes en stoofpeertjes
hebben we al gegeten, maar nog
geen appeltaart.
Van Dr. Oetker is er een appel-kaneel taart.
Op basis van een pak Wolkentaart.
Maar ik ben niet zo van pakjes en zakjes,
en heb het naar mijn eigen smaak aangepast.
Dit is mijn eigen wolkentaart met slagroom
in plaats van boter.
Dit is het recept:
2 grote appels, in blokjes gesneden
3 eieren
200 gram suiker
vanille suiker
vanille extract
250 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
200 ml slagroom
kaneel naar smaak
Oven voorverwarmen op 180ºC
Bekleed springvorm met bakpapier.
Klop de eieren, suikers en extract
heel licht en luchtig (8 minuten).
Zeef de bloem en bakpoeder.
Voeg in 3 delen de bloem en slagroom toe
en mix kort tussendoor.
Verdeel driekwart van het beslag
over de bodem en leg de
appelblokjes er boven op.
Roer zoveel kaneel door de rest van het
beslag dat deze wat donkerder van kleur wordt
en strijk dit over de appels.
Bak 40 minuten in de oven.
Bestrooi met poedersuiker.
Smakelijk!