Heerlijk herfst,
dan is het weer tijd voor de appeltaarten te maken.
En er zijn zoveel soorten,
het is moeilijk te kiezen want er zijn er zoveel lekker !
Maar deze is ook echt heerlijk !
Zet de oven alvast op 175ºC en vet een springvorm in met
boter en bestuif deze met bloem
appeltaart met kokosschuimkop |
Nodig :
750 gram appels (ik gebruikte Elstar)
4 eetlepels citroensap
ruim 2 eetlepels suiker
125 gram zachte boter
5 eieren
100 gram suiker
175 gram bloem
2 volle theelepels bakpoeder
1 theelepel vanille extract
3 eetlepels rum
snufje zout
175 gram suiker
100 gram geraspte kokos
eventueel poedersuiker
Schil de appels, haal het klokhuis eruit, snijd ze in vieren en
vervolgens in blokjes.
Doe ze in een schaal en meng er de citroensap door en de suiker.
Scheid 3 eieren en zet het eiwit koel weg.
Roer de boter, suiker en vanille extract tot een zachte crème
Mix er dan de 3 eidooiers en de 2 hele eieren door.
Meng de bloem met het bakpoeder en doe het dan
in 3 gedeelten, afgewisseld met de rum door het deeg.
Vul de springvorm met het deeg en doe er de
appelblokjes op, druk ze zachtjes in het deeg.
Bak de taart ongeveer 35 à 40 minuten in de oven.
Klop intussen de eiwitten stijf met een snufje zout
en voeg de suiker al mixend toe.
Mix nog even door tot de suiker is opgelost en roer er dan de
geraspte kokos door.
Neem de taart uit de oven en schep het kokosschuim
erover en bak de taart verder nog
ruim 10 minuten,
of tot het schuim goudbruin gekleurd is.
Als de taart is afgekoeld kun je er naar keus
wat poedersuiker over strooien.