In deze Corona-tijd gaan we
zo weinig mogelijk winkelen.
Ik besloot om eens te kijken wat er
allemaal nog in voorraad was en in de
diepvrieskast zat.
Eigenlijk heel veel, zo kon ik wel een hele
week zonder boodschappen, alleen
wel vers brood natuurlijk.
Om te beginnen stop ik altijd eiwitten
in de vriezer, de dooiers gebruik ik voor
banketbakkersroom, dus er zijn
altijd veel eiwitten over.
En wat is er nu makkelijker en ook nog lekkerder dan
een schuimtaart! Zeg nou zelf!
Houdbare slagroom heb ik ook in de kast staan,
en de bosvruchten komen uit de diepvries.
Die was snel op, kon nog net een foto maken.
spliterwten lagen er in de kast
en de groenten, knolselderij, wortel en
prei haal ik bij de groenteboer,
die elke maandag aan de deur komt.
Vlees en worst ook uit de vriezer en kast.
Daarbij lag er nog een pompoentje,
en daar heb ik
pompoenpannenkoeken van gebakken.
De soep en de pannenkoeken hebben
we wel 2 dagen van gegeten.
Verder had ik nog best veel groenten in de
vrieskast, en uit de voorraad, zoals wortel,
en van elk een beetje gegaard.
Zilvervliesrijst uit de
voorraadkast en ook de satésaus.
De taugé was vers, restje vlees erbij,
rijst op het bord geschikt,
alles mooi rondom gelegd.
Zo hadden we gado-gado en
heerlijk dat het was!!
groenten die op moesten,
twee maal een pudding gemaakt en
een keer Saroma, dat was ook lekker,
echt iets van vroeger!
En voor vandaag staan er snijboontjes
met kip (vriezer) en macaroni (voorraadkast)
op het programma.
Even een update, heb er een éénpans gerecht
van gemaakt met tomatenpuree
en champignons.
Dochterlief had een pakket:
to good to go van de groenteboer gekocht,
daar zat me toch veel in, goedkoop
en veel, fijn dat ze dat doen,
want het is zonde om weg te gooien.
Goed voor het milieu en de
portemonnee!
Ze gaf me een zakje gesneden
koolraap, ze kende het niet,
maar daar wist ik wel weg mee!
In de wok gesmoord en met
tomatenketchup, sojasaus,
suiker, zout en peper
was het erg lekker.
Met rijst en een tartaartje
hadden we weer een lekker maaltje.
Ha, we kunnen nog wel meer dagen
uit de voorraad eten,
maar af en toe moet je toch verse
dingen toevoegen.