AVG.

dinsdag 31 december 2019

Het Nieuwe Jaar 2020!

 Voor iedereen de beste wensen
voor het nieuwe jaar.





Ik wens jullie:
veel zegen, gezondheid, geluk en creativiteit.

GELUKKIG NIEUWJAAR !!!




dinsdag 24 december 2019

Kerst 2019.

Een kleine twee weken geleden hebben we
een workshop gehad om een
kerst stukje te maken.
Gezellig met de zussen een avondje
frutselen met conifeer
en dennegroen, veren en ballen.

Voor iedereen stond een glazen
bokaal met deksel klaar.
Er was koffie en thee met koekjes
en chocolaatjes, je kon
net zoveel pakken als je wilde.




Toen we klaar waren kregen we een
heerlijk glaasje warme Glühwein en
zoutjes en knabbeltjes.



Vanmiddag heb ik nog een taart
weggebracht voor morgen.


Vorig jaar hadden ze ook een taart gehad
en de vulling wilden ze hetzelfde:
Aardbeien bavarois met banketbakkersroom.


Kerst taart

*

Een Kind is ons geboren!
Zo luidt Jesaja's woord.
Hij kwam door God verkoren
uit eeuw'ge liefde voort.

Een Zoon is ons gegeven!
De Vader gaf Zijn Zoon
om zondaars te doen leven
verliet Hij 's Vaders troon.

Hij zal het al regeren
Zijn schouder draagt de macht
De Heer' van alle Heren
heerst eeuwig door Zijn Kracht.

Men zal Zijn Naam ook noemen:
ja, 'Wonderlijk' heet Hij 
Zijn wond'ren zal men roemen.
Méér namen nog draagt Hij.



Fijne en Gezegende Kerstdagen.



donderdag 19 december 2019

Taart en pizza.

Voor de vrouwenvereniging van de kerk werd me gevraagd
een Schwarzwälder kirschtorte te maken
voor hun Kerstavond.

Een chocolade biscuit gevuld met slagroom en kersen,
gegarneerd op de top met
amarene kersen.
Dit zijn italiaanse kersen op een zware siroop,
heerlijk.


Op dezelfde dag heb ik 5 pizza's gemaakt
voor onze vrouwenclub
ook voor de Kerstavond,
als onderdeel van de hapjes.



De pizza's had ik in de vorm van een kerstboom
gesneden en belegd met
tomatensaus, olijven, kipfilet en
kleine tomaatjes.
andere met rode paprika.


Geraspte kaas erover gestrooid en Italiaanse
kruiden.
In het gebouw waar het zaaltje was
werden ze gebakken.
Fijn om op zo'n avond bij elkaar te zijn.
Vooral omdat mijn 2 zussen er
ook bij waren.

zaterdag 14 december 2019

Verjaardagstaart

Mijn lieve dochter is jarig geweest deze week
en ze wilde op haar verjaardag zelf
het feestje houden.
Maar helaas, haast niemand kon komen,
iedereen heeft zoveel
afspraken deze maand en
kerstvieringen en workshops,
en ik ook (workshop kerststuk),
dat ze het maar op zaterdagavond viert.
Natuurlijk naast haar cadeau
heb ik deze taart gemaakt voor haar.


taart met bloemen
Ze is kapster, dus vond ik dit wel bij haar passen.
Eerst had ik het op een klad papiertje
getekend,
maar het op de taart aanbrengen
was ook nog een dingetje.


Toch ben ik er tevreden over.
De vullingen zijn:
chocolademousse en mousseline.
*
ps. zo is de binnenkant


zaterdag 7 december 2019

Appelroosjes.

Appels zijn het hele jaar voorradig en
appelgebak is altijd lekker.
Of het nu appeltaart is,
of appelkruimel of appelcake,
het is allemaal heel lekker en fris.
Voor de verandering heb ik
deze keer appelroosjes gemaakt.


Schil de appels niet, maar was ze goed en
haal het klokhuis eruit,
 schaaf ze dun met de mandoline.
Als ze niet flinterdun zijn kun je ze
met kokend water overgieten en
uit laten lekken.


Snijd een rol koelvers bladerdeeg in repen,
beleg de helft met appelpartjes
en de andere helft met
abrikozenjam en stuif er
 kaneel overheen met wat
(poeder)suiker.



Leg de onderste helft over de appelpartjes
en rol het deeg op.
Leg ze in een ingevette muffinvorm en
bak ze ± 25 à 35 minuten op
200°C.
Prik er even in of de bodem ook
gaar is, zo niet dan bak je ze nog 5 min. verder,
of tot de bodem ook gaar is.


Bestrooi ze na af koelen met wat poedersuiker!