Een stuk stokvis lag nog in een van mijn
keukenkastjes en ik heb dat stuk
in een pan met koud water 24 uur
laten weken.
Daarna met wat zout aan de kook gebracht en
bijna 1 uur zachtjes laten koken.
We eten het met rijst,
gekookte aardappelen en
botersaus.
stokvis met rijst en aardappelen |
Er lag nog een pakje garnalen die op moest,
dat heb ik door de botersaus gedaan.
Er wordt altijd veel saus bij gedaan, want de
rijst slurpt veel vocht op.
Vroeger aten we dit in de winter elke zondag
en in de zomer kabeljauw met peentjes.
☺
Omdat er geen groente bij is, heb ik voor
het toetje een sinaasappelsaus bij gemaakt.
Onlangs las ik een stukje van Nigel Slater bij
zijn (vertaalde) uitgave van Keukendagboek 2:
"Ik denk dat mensen steeds meer bezig zijn met koken en eten,
omdat we bezorgd zijn. De wereld is beangstigend en we
hebben iets nodig waardoor we ons veilig voelen.
Eten biedt houvast, troost, warmte."
Als dat hun enige houvast is, vind ik dat heel
droevig.
De werkelijke en enige Houvast in het
leven is Christus!
Zonder Jezus gaat elke 'andere' houvast
verloren en is maar tijdelijk.
Maar Zijn Houvast is voor eeuwig!