Samen met m'n lief ben ik naar mijn
zus gegaan om een zak aardappelen.
Ze had er ook nog prei bij gedaan.
Op vrijdag komen de kinderen bij ons
eten en ik dacht dat alles in één pan
te bereiden wel zo makkelijk zou zijn.
~
We zijn dan met ons vijven en een recept
van 4 personen is echt voldoende.
4 karbonades zonder been 10 minuten aanbraden
aan beide zijden in
beetje olie en roomboter, uit de pan halen
en peper en zout erover strooien.
Bak 2 appels in partjes gesneden en haal
die ook uit de pan.
Dan 800 gram geschilde aardappels in blokjes
samen met 3 preien in ringen gesneden, ook
aanbakken, ongeveer 10 minuten.
Dan het vlees erbij in kleinere stukken gesneden
met de appelpartjes er boven op.
1 takje tijm of 1 theelepel
gedroogde tijm erbij.
Schenk er een glas appelsap bij en een
half verkruimeld bouillonblokje en een
halve eetlepel bouillonpoeder.
Breng aan de kook en laat het gaar worden in
ruim 10 minuten.
Bestrooi met geroosterde walnoten,
ik had ze liggen, maar heb het niet gedaan want
de jongste heeft notenallergie.
Ze moesten even wennen, maar de pan was bijna leeg! 😋
Na het lezen en zingen kwam het nagerecht.
Dat toetje vonden ze helemaal geweldig,
een rabarber-aardbeien crumble.
~
In mijn diepvries ligt nog een voorraad met
rabarber en aardbeien.
Even ontdooien en voorkoken met
suiker en maizena. (anders wordt het te dun,
als het ontdooit komt er namelijk veel vocht vrij)
Dan de crumble:
75 gram bloem
75 gram havermout
150 gram rietsuiker
100 gram roomboter
1 theelepel kaneel
Maak hier een kruimelig deeg van en strooi
de helft over het fruitmengsel in een
een vuurvaste schaal en zet deze
in een voorverwarmde oven van 175ºC
ongeveer 35 - 40 minuten.
Ontzettend lekker, zo heet uit de oven
en dan met het koude ijs erbij!
We konden kiezen uit straciatella of
hazelnootijs.
De andere helft van de crumble gaat in een
zakje in de vriezer voor de volgende
keer.☺