We zitten weer in de Sinterklaas tijd.
Allerlei lekkers is te koop, boterletters en chocoladeletters,
pepernoten en kruidnootjes en noem het maar op,
er is zoveel, maar
zoals jullie weten maak ik veel zelf.
Heerlijk om te bakken nu het om deze tijd
winters gaat worden.
Op een regenachtige dag heb ik deze
speculaasstaaf gemaakt.
Speculaasdeeg met amandelspijs vulling!
De tweede gauw gebakken, want de eerste
was supersnel op!
Weet nog niet of op sinterklaasdag dit weer maak
of iets anders,
daar ga ik me nog over beraden.
*
Nu de koude dagen er zijn (vanmorgen iets vorst)
zijn er ook heerlijke ovenschotels om je te verwarmen.
Jachtschotel maak ik al vele jaren.
Er was nog een stuk gaar rundvlees over met saus
en er lagen appels en uien en een halve gele
paprika, dus aan de slag!
De uien en paprika gefruit en gestoofd in de
vleessaus en daarna het vlees in
blokjes erbij.
De appels geschild in blokjes gekookt
en grof gestampt met suiker en kaneel er overheen.
Ten laatste aardappelen gekookt,
er puree van gemaakt en als bovenste laag
in de ovenschotel met
klontjes boter er op.
Je kunt er ook geraspte kaas of paneermeel
over strooien en dan zo de
oven in!
Heerlijk!