Bij onze aardige groenteboer, die elke week
nog met zijn kar bij ons aan de deur komt,
had ik een Chinese kool gekocht.
Wat doe je met zo'n grote kool?
Eens kijken......eerst maar met gebakken
nieuwe aardappeltjes,
gekookte wortels en gebakken vis
jammer het velletje ging eraf,
een sla gesneden van de kool,
want het bovenste is mooi zacht en groen,
met tomaat en peterselie.
De volgende dag de kool gewokt met
gebakken tofoe blokjes, spercieboontjes,
courgette, champignons en paprika.
Met zilvervlies rijst erbij.
Ook lekker.
Toen toch maar weer sla gesneden van de kool,
met geraspte wortel en bieslook.
Een hele berg van de sla met een lekkere
dressing van witte wijnazijn en geroosterde
sesamolie (die smaak is zóóóó lekker)
klein beetje mosterd, zout en peper.
In de dressing heb ik in plakjes gesneden
champignons laten trekken, ze 'garen' door het zuur.
Erbij heb ik aardappelkoekjes gebakken,
Deze maakte ik vroeger al toen mijn
kinderen nog klein waren, het was een goede manier
om oude aardappelen te verwerken.
De aardappelen wassen, raspen, bloem en ei erdoor
roeren, soms deed ik er wortel bij of courgette,
en dan in wat olie bakken,
ze gingen er altijd in als koek.
Het tartaartje erbij, staat niet op de foto.
De rest van de kool heb ik in de bami verwerkt,
dat vinden de kinderen erg lekker en
daar heb ik geen foto van gemaakt
want het was op voor we er erg in hadden ;-)