Taarten met appel zijn en blijven toch altijd
favoriet bij veel mensen.
Zo ook bij ons.
Met een zekere regelmaat komen ze hier
bij ons op tafel.
Veel van die taarten heb ik hier al
wel laten zien, klik maar eens op appelgebak
onder de rubriek labels hier rechts.
Tijd voor een nieuw recept.
appelroomtaart |
Voor de bodem heb je nodig:
250 gram bloem
halve theelepel bakpoeder
50 gram suiker
125 gram boter
snufje zout
Kneed hier een deeg van en leg dat
een half uurtje in de koeling.
Schil 800 gram appels (Elstar) snijd ze in stukjes
en meng er meteen het sap
van een citroen door.
Maal 100 gram amandelen.
Bekleed een ingevette vorm van 24 cm ø met het deeg
en strooi er de gemalen noten over.
Daarop de appelstukjes en strijk er
50 gram gesmolten boter over met een kwastje.
Bestrooi met 30 gram suiker vermengd met
een theelepel kaneel en zet in een
voorverwarmde oven 180ºC,
15 minuten.
Voor de bovenlaag:
Klop 2 eieren, 1 eidooier,
75 gram suiker en
1 zakje vanille suiker
licht en luchtig,
smelt 30 gram boter en roer er van het
vuur af anderhalve theelepel maizena door
en 300 ml room.
Doe dit beetje bij beetje bij het lichtgeklopte
eimengsel en giet deze crème over de appels.
en zet de vorm weer in de oven nu 20 minuten.
Bestrooi na afkoelen met poedersuiker.
lekker met het zuurtje van de citroen.
ziet er goed uit ook eens proberen
BeantwoordenVerwijderenMmm, heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Marijke
Mmmm, als ik deze aan jongste zoon laat zien............die eet bijna nooit taart, behalve appeltaart. En met dat zuurtje lijkt hij mij ook heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenGroeten, Jannie
ziet er heerlijk uit , ik volg je nu ook ;o)
BeantwoordenVerwijderenfijne dag en groetjes
ziet er heerlijk uit , ik volg je nu ook ;o)
BeantwoordenVerwijderenfijne dag en groetjes