Appels zijn het hele jaar voorradig en
appelgebak is altijd lekker.
Of het nu appeltaart is,
of appelkruimel of appelcake,
het is allemaal heel lekker en fris.
Voor de verandering heb ik
Voor de verandering heb ik
deze keer appelroosjes gemaakt.
Schil de appels niet, maar was ze goed en
haal het klokhuis eruit,
haal het klokhuis eruit,
schaaf ze dun met de mandoline.
Als ze niet flinterdun zijn kun je ze
met kokend water overgieten en
uit laten lekken.
Snijd een rol koelvers bladerdeeg in repen,
beleg de helft met appelpartjes
en de andere helft met
abrikozenjam en stuif er
kaneel overheen met wat
(poeder)suiker.
Leg de onderste helft over de appelpartjes
en rol het deeg op.
Leg ze in een ingevette muffinvorm en
bak ze ± 25 à 35 minuten op
200°C.
Prik er even in of de bodem ook
gaar is, zo niet dan bak je ze nog 5 min. verder,
of tot de bodem ook gaar is.
of tot de bodem ook gaar is.
Bestrooi ze na af koelen met wat poedersuiker!
Wish oh wish I could reach into my computer and grab one of your delicious looking apple concoctions, Loes...though I could not stop at one. =) They transcend the computer screen. Why, I can smell the delicious aromas swirling around and around each fabulous little apple rose all the way down here.
BeantwoordenVerwijderenWat gaaf! Daar zou ik nu nooit op komen, om zoiets te maken/bakken..
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er verrukkelijk uit!
Beautiful apple roses!!
BeantwoordenVerwijderenYes, so delicious and gorgeous!!
♡
Mjammie wat een goed idee!
BeantwoordenVerwijderenwat leuk en ik weet dat dat nog een heel gedoe is dochterlief maakte ze ook eens een hele kunt
BeantwoordenVerwijderenThose apple roses are so incredibly cute and beautiful, surely they are yum, too!
BeantwoordenVerwijderen