Wie van asperges houdt, kan ze het best nù kopen
want de prijs is laag.
Onze groenteboer had ze voor een
zacht prijsje, dus lekker veel mee genomen.
~~
Asperges bevatten veel vitamines:
vitamine K, vit. C, vit. B1 en B2,
vit. E en foliumzuur (vit. B11).
Niet alleen vitamines, maar ook mineralen zoals:
kalium, magnesium, ijzer, mangaan, zink,
fluor en een beetje koper.
Asperges zijn vochtafdrijvend en goed voor de nieren.
Zonder een saus hebben ze weinig
calorieën, 20 per 100 gram.
Maar ja, wij lusten er graag een
sausje bij. 😀
Eerst de asperges geschild en het harde
onderste stukje eraf gehaald.
De schillen en stukjes met water
opgezet en even laten koken.
Een uurtje laten trekken en
door een zeef gedaan en in het
kookwater de asperges gaar gekookt
met een half bouillonblokje.
Bij de asperges past heel goed een
Hollandaise saus, voor het recept klik hier,
van de eieren Benedict.
Daar kan geen saus uit een zakje tegenop,
maar het is wel even werk, en dat
moet je er maar voor over hebben, toch?
En de saus maakt het toch nog wel calorierijk.
***
Het asperge kookwater niet weggooien,
daar maken we een lekker soepje van!
Omdat we alle asperges hebben opgegeten
heb ik de soep gevuld met champignons.
***
This looks delicious!
BeantwoordenVerwijderenYou certainly make ingredients go a long way, Loes. What a fabulous cook you are. My those asparagus are one big fat vitamin pill aren't they.
BeantwoordenVerwijderenHello dear Loes!
BeantwoordenVerwijderenI love Asparagus and you made such lovely recipes with them!
Lovely soup and the sauce looks so delicious!!
Wishing you a lovely day and a happy May! Hugs!
Dimi...
Yummy.....
BeantwoordenVerwijderenAnna
klinkt goed maar toch ben ik niet zo'n asperge vrouw
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk, wij zijn fan, maar doen er een ham/kaas saus bij, jummy, en in vriezen he, want het seizoen is maar kort, groetjes
BeantwoordenVerwijderen