Deze abrikozensloffen zijn echt heerlijk.
Ze zijn gemaakt van bladerdeeg
op rol, met een vulling
van banketbakkersroom.
Eerst maak je de banketbakkersroom,
het kan ook uit een zakje met poeder waar
je alleen water aan toevoegt.
*
Maar ik maak het liever zelf:
300 ml melk (of melk en room)
60 gram suiker
3 eidooiers
1 flinke eetlepel custardpoeder
scheutje vanille extract
Warm de melk tot aan de kook en doe de eidooiers en suiker
in een kom en mix deze met de handmixer
ongeveer 5 minuten, giet de bijna kokende melk
toe en meng goed.
Doe het terug in de pan op matige hitte en
roer goed tot het gaat indikken.
Als de room goed is haal je de pan
van het vuur en voeg de vanille extract toe.
Doe in een met koud water afgespoeld
bord en dek af met plastic folie en
laat koud worden.
*
Meet het bladerdeeg af en snijd ze in
vierkanten van 12 x 14 cm.
Leg een schuine dikke streep
banketbakkersroom op elke plak
en leg er 3 abrikozen (uit blik) op.
Maak de punten nat en vouw ze naar elkaar toe.
Ga er met een kwastje water over
en bestrooi met rietsuiker.
Bak ze 30 minuten in de oven op 200ºC
Ze eten het fijnst zo uit de hand,
want met een vorkje maak
je er een ongelofelijke kruimelige
knoeiboel van.
HEERLIJK!!!! wij hebben hier een bakker die dit lekkers maakt, maar bedankt voor het recept, ga het bewaren, groetjes
BeantwoordenVerwijderenOh lekker een van mijn favorietjes bij de bakker dit ga ik zeker zelf een keer maken
BeantwoordenVerwijderenziet er heerlijk uit loes !!!
BeantwoordenVerwijderendankjewel voor je recept
heel veel groetjes
I prefer to make my own custard too. They look delicious. Many thanks for the recipe.
BeantwoordenVerwijderenkeep well
Amanda :-)
yeh wat een leuk recept die ga ik eens proberen
BeantwoordenVerwijderenYummy !!!!!!
BeantwoordenVerwijderenHave a delicious week ;)
Anna
They look so yummy I could eat one right now. :) xx
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk. Deze ga ik ook eens uitproberen. Bedankt voor de uitleg!
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes, Tinne
Na een paar maanden van acute snoepaanvallen ten huize Onliemie moet er even de rem op. Jammer want ze zien er anders geweldig lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenche delizia!!
BeantwoordenVerwijderenMjammie! Wat zou je er in doen als iemand die vrucht niet lust?
BeantwoordenVerwijderenKan ook prima zonder fruit, maar ander fruit is ook een optie zoals perzik of ananas.
VerwijderenAmei. Eu queria a receita do creme amarelo. obrigada por compartilhar. Vou fazer neste fim de semana.
BeantwoordenVerwijderenBjos, tenha um ótimo fim de semana.
Wat ziet dat er jeerlijk uit! Dat ga ik zeker eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend en groetjes, Marijke
What can I say. Your apricot lobes look utterly delicious!
BeantwoordenVerwijderen