Deze courgettetaart met wortel en havermout
is heerlijk voor de lunch.
Een frisse witte wijn of rosé smaakt hier
prima bij.
Dit recept komt uit een boekje van Quaker
H-O havermout, en is
geschreven door
Patty Harpenau.
Havermout, daar kun je veel meer mee
dan alleen pap van koken.
In muffins, een crumble van appel of fruit, koekjes
en nog veel meer.
Er wordt tegenwoordig veel gesproken over superfood,
maar havermout is zeer zeker een echte superfood !!!
courgettetaart met havermout |
Hier komt het recept:
voor 4 personen
2 kleine courgettes in schijfjes
½ winterwortel in dunne reepjes
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 volle theelepel kerrie
60 gram havermout
350 ml(soja) melk
2 eieren
50 gram geraspte kaas
peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 Cº.
Fruit de ui glazig in en beetje boter of olie.
Voeg de courgette, wortel, knoflook, kerrie
peper en zout toe en laat dit zachtjes garen
in ongeveer 15 minuten.
Voeg de havermout toe en haal de pan van het vuur.
Klop de eieren in een kom met de melk en kaas.
Doe het courgettemengsel in een vuurvaste schaal en giet de
geklopte eieren eroverheen.
Bak de taart in 25 - 35 minuten goudbruin.
Dien op met een lekkere frisse groene salade
met verse kruiden.
Lekker, dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenheel apart...
BeantwoordenVerwijderenDank je Ariëlla en Soraya, het klinkt apart, maar t is wel lekker.
BeantwoordenVerwijderen