AVG.

woensdag 7 november 2012

Slow cooking

In deze tijd is het druk en haasten
om van alles en nog wat.
Als je terugkijkt schrik je
dat de tijd zo angstaanjagend voorbijvliegt.

Daarom een slow cooking recept.

**

Snijd 750 gr riblappen in grote blokken.
Braad ze in hete boter, in gedeelten.
Haal het vlees uit de pan.
Snijd 3 uien in halve ringen en bak ze in het vet.
Drie teentjes gesnipperde knoflook erbij.
Laat rustig even bakken en doe er wat zout bij.
1 kaneelstokje en 4 kardemompeulen
en 1 flesje donker bier.
Laat even aan de kook komen
en doe het vlees erbij.
Zout en peper naar smaak.
Als het kookt het vuur uit en zet de pan in de oven
die voorverwarmd is, op 130º C
Laat het rustig garen in 2½ of 3 uren.


Haal het kaneelstokje en de kardemompeulen eruit.

**

Erg lekker erbij: Macaronischotel

Kook macaroni beetgaar en giet af.


Laat 30 gr boter smelten en doe er 40 gr bloem bij.
Dan 2 eetlepels Thaise rode curry erdoor roeren
even mee laten bakken en
dan half melk en half room erbij
tot een gladde saus.
Rasp 75 gr belegen kaas en roer dat door de saus.



Meng de macaroni door de saus
en schep ze in een ingevette ovenschaal.

Als het vlees klaar is, kun je de oven op 200 ºC zetten
en op de macaronischotel in het midden
van de oven een korstje laten komen
in ongeveer 25 à 30 minuten.

Het vlees intussen wel op een laag pitje zetten,
om het warm te houden.

**

Hierbij past een salade van wortel/knolselderij.

Rasp een winterwortel en van dezelfde grootte
knolselderij grof.
Meng in een kom 2 eetlepels crème fraîche
en een flinke scheut yoghurt.
Voeg er peterselie en bieslook aan toe,
met fijn gehakte knoflook en geraspte gember,
zout en peper.
Dit goed door elkaar mixen
en door de salade roeren.
Afmaken met geroosterde geschaafde amandelen.

**

Helaas geen foto meer, de batterijen waren leeg.  :-(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten