AVG.

donderdag 18 oktober 2012

Perentoetje

Wat zijn er toch veel recepten van
appels en peren !
Hier een recept van een romig
perentoetje.
Ieder jaar maak ik dit in deze tijd van het jaar!
En dat al vele jaren.

Het recept:
voor 2 personen:

Schil 2 peren, maak kwarten en haal
het klokhuis eruit.
Leg ze in een pan/steelpan


Doe er 300 ml melk bij,
80 gr suiker
en een kaneelstokje
en breng aan de kook.


Als het kookt, zet dan het vuur laag en dan
zo'n 10 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit en laat het afkoelen.



Giet de peren en melk door een zeef
en vang de melk op.
Doe de melk terug in de pan,
maak een maizenapapje van
een bolle eetlepel maizena
en een beetje melk en roer dit
door de kokende melk.


Roer een eidooier los met een beetje kokende melk
en giet dit bij de vla, dan direct van het vuur.



Leg de peren in schaaltjes en giet er de
hete vla over.


Laat het afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.

Klop het eiwit met een snufje zout bijna stijf
en klop er dan een eetlepel suiker door
en verder helemaal stijf.


Verdeel het eiwit over de perenvla,


Perentoetje met eiwit
strooi met een zeefje wat cacaopoeder
over het eiwit. Klaar !!

Als je liever geen eiwit wil gebruiken
dan kun je het vervangen
door slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten