AVG.

zaterdag 7 juli 2012

IJzige aardbeienschuim.

Nu er volop aardbeien zijn, maak ik dit toetje.

Doe 1 eiwit in een grote schaal met een snufje zout.


Klop het schuimig maar niet stijf.
Maak 300 à 350 gr. aardbeien schoon
en pureer ze met 4 eetlepels suiker
en 1½ eetlepel citroensap.
Voeg toe aan het eiwit.


Klop nu op de hoogste stand minstens 10 minuten.
Dan ziet het er zo uit.


Doe het aardbeienschuim in een schaal en vouw er plastic folie over.


Zet de schaal in de diepvries, ongeveer 4 of 5 uren.
Of een nacht.
Haal het 20 of 30 minuten van tevoren uit de vriezer voordat je het serveert.
Geef er slagroom bij en aardbeien.
Heel lekker is het dat je de aardbeien marineert in
1 lepel suiker en een scheutje balsamicoazijn.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Loes,
    Kwam je blog via via tegen,zag ook dat je net pas bent begonnen.
    Dit recept ziet er heel lekker uit, ga het binnenkort eens uitproberen.
    Wens je veel succes met je blog.
    Letty

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Elle Bee, ben nog niet zo thuis in blogland maar al doende leert men.
      Veel succes met het recept.

      Verwijderen