AVG.

maandag 25 juni 2012

Gemengde bonensalade

Deze winter had ik een zak met zwarte ogenbonen gekocht met het idee om er het een en ander mee te doen, zoals om te beginnen : soep!
Het werd een raar soepje, want de kleur zag er niet zo smakelijk uit. Een beetje somber en donker.
De smaak was eigenlijk best wel goed.
Maar de zak bleef in de kast......totdat ik bij  Teuni las dat zij ook zwarte ogenbonen had gekocht en zij was zo enthousiast dat ik gevraagd heb hoe zij deze bonen kookte.
Het was eigenlijk gemakkelijk, de bonen in ruim water koken, afgieten en weer opzetten met zout, ik heb er een paar knoflookteentjes bij gedaan en gekookt tot ze gaar waren.
Verder spercieboontjes gekookt en kleine tomaatjes doormidden gesneden, lenteuitjes in stukjes en een dressing van olijfolie, extra vierge, citroensap, theelepel honing en mosterd, zout en peper.
De spercieboontjes en bonen afgegoten en alles door elkaar geroerd.
Op een bedje van rucola en erbij kleine gehaktballetjes.
Het was ver-ruk-ke-luk !!! Voor herhaling vatbaar.


En als toetje: Griekse yoghurt met frambozen uit eigen tuin, een koningsmaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten