AVG.

dinsdag 11 februari 2020

Witlof met garnalen.

Het is altijd weer een uitdaging om
telkens iets anders op tafel te zetten.
Maar ook doen met wat je hebt, zoek eens
in de koelkast of vriezer.
Soms kom je iets tegen wat je vergeten was.😊
Vorige week witlof gekocht, maar
het lag er nog.
Bij de groenteboer paksoi (aanbieding voor 25 ct)
en champignons gekocht en gisteren
de paksoi gewokt met de helft
van de champignons en  1 paprika. 
Maar nu moest de witlof op, anders worden de puntjes bruin.
Ik zocht naar spekjes in de vriezer,
maar vond garnalen!
Die waren nog van de Kerst over
en al gegaard, dus die maar gepakt
en laten ontdooien.
Eerst de champignons gebakken en daarna
de witlof in repen gesneden en
gewassen, met wat tijm
en een paar minuten bakken.
Een doosje roomkaas met een scheutje melk
erbij en even laten sudderen.
Op het laatst de ontdooide
garnalen erbij en serveren met
peterselie, pasta en pesto.


Dit gerecht lijkt heel veel op de
haastige maar o zo lekkere
witlofschotel. (klik hier)
en even iets naar beneden scrollen.
Je kunt variëren met spekjes of ham
of met vegetarische blokjes.
Niet met aardappelen of rijst, maar
met pasta erbij vind ik nog het lekkerst!
*

8 opmerkingen:

  1. Lijkt me lekker !
    Leuk hè dat experimenteren !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yum, love creative meals like this, using what you have on hand☺

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Experimenteren in de keuken is juist zo leuk. En soms krijg je zo verrassende gerechten die super lekker zijn. Knap hoor en gedurfd :-))

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een verrassend recept Loes, ziet er heerlijk uit,
    inderdaad dat experimenteren levert aantrekkelijke recepten.
    Heb ook even bij de witlofschotel gekeken, jammie dat lijkt
    me ook heel geslaagd!!! Leuk om te lezen allemaal.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk dat je eigenlijk iets anders wilde maken maar dit eruit kwam. Klinkt lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind het best knap om iets bijzonders klaar te maken met wat je hebt in de voorraad, zonder een bepaald recept!

    BeantwoordenVerwijderen