dinsdag 25 juli 2017

Kersenclafoutis.

Nu er volop kersen zijn
koop ik elke week deze heerlijke
zomerse lekkernij.
Zo maak ik er ook een clafoutis van.
Maar eerst een pond kersen
schoonmaken en ontpitten,
gelukkig heb ik een ontpitter! 😊
 

 


Zo blijven de kersen mooi heel.
Toen het klaar was, leek het wel
een plasje bloed op het aanrecht. 😁
*
Het is een eenvoudig recept en
lijkt wel op een pannenkoeken beslag.
Er zullen wel vele varianten zijn,
maar zo heb ik het gedaan:

500 gram kersen ontpit
ruim 200 ml melk
75 gram bloem
75 gram suiker
3 eieren
zakje vanille suiker.
Warm de oven voor op 200ºC.
Vet een ronde (glazen) vorm in met boter.
Leg de kersen op de bodem.
Maak een beslag van bloem,  melk,
suiker en eieren (en van.suiker)
als het te dik is, voeg dan wat melk toe.
Giet voorzichtig over de kersen.

Zet in de oven en bak ongeveer 20 minuten
of tot je ziet dat het beslag goed
gerezen is en bruin gekleurd is.





In sommige recepten staat er bakpoeder bij,
maar dat is echt niet nodig, je ziet zelf wel
hoe hoog het gerezen is.
Je kunt er poedersuiker over strooien,
of zoals wij het doen;
warm eten met slagroom
en mijn lief wenst het met koude
gele vla, dat is ook erg lekker,
vooral als het net uit de oven komt.




5 opmerkingen:

  1. Your cherry clafoutis looks delicious. I wouldn't mind a piece with custard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd heerlijk....ik heb een heel ander recept. Geen bloem in de vorm, maar suiker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lekkerrrrrr al vind ik kersen ondingen om te ontpitten

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O ja, hoor, heerlijk! Al maakte ik het vaak met kersen uit pot. Maar vers is natuurlijk veel lekkerder.........
    Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker hoor, ga ik gauw eens proberen. Kersen zijn voor mij verbonden met mijn jeugd. Sweet memories.

    BeantwoordenVerwijderen