AVG.

dinsdag 2 oktober 2012

Appel-kruimeltaart

Heerlijk herfst!!
Tijd voor appeltaart.
Dit recept is heerlijk en fris door de citroen.
Het is een beetje anders dan de gebruikelijke appeltaarten
en je hebt nodig:

200 ml slagroom
110 gr suiker
1 zakje van. suiker
geraspte citroenschil
2 eieren
225 gr bloem
½ zakje bakpoeder
1 pond gesneden appels in stukjes
sap van ½ citroen


Zet de oven op (hetelucht) 175º C
Vet een blik van 30 x 20 cm in en bestuif met bloem.
Weeg de appels en besprenkel ze met citroensap
eventueel wat kaneel.
Klop de slagroom lobbig met de suiker, van.suiker
en citroenrasp.
Voeg de eieren toe.
Meng bloem en bakpoeder en zeef het,
voeg toe aan het slagroommengsel.


Strijk dit op de bodem van het blik.



Verdeel hier de stukjes appel bovenop.



Zet het blik 15 minuten in de oven.

Nodig voor het kruimeldeeg:
110 gr zeer zachte boter
90 gr suiker
150 gr bloem
1 zakje van. suiker en snufje zout

Meng de zachte boter, suiker en bloem tot een kruimelig deeg.


Strooi er nog een eetlepel bloem over en verder
met de hand kruimelen.


Verdeel de kruimels over de appels.
Bak de taart nog eens 25 minuten.


Dien de appelkruimeltaart op in mooie vierkantjes
en bestrooi eventueel met poedersuiker.

Appelkruimeltaart

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dank je Mrs Busy, ja iedereen vind deze taart erg lekker.

      Verwijderen
  2. Lijkt me erg lekker.....en de appelboom hangt vol!!!!
    Komt helemaal goed ;-)

    BeantwoordenVerwijderen