AVG.

vrijdag 10 augustus 2012

Courgette fricassée

Nu er zoveel courgettes zijn uit de tuin
die meestal tegelijk goed zijn,
eten we een paar keer courgettes.
Door de wok groente, courgettesoep,
gegratineerd, gegrilld
en natuurlijk deze heerlijke
FRICASSEE.


courgettefricassée met vis


Voor 2 of 3 personen:
1 grote courgette
400 gr kabeljauw
30 gr boter
20 gr bloem
 1 ui
¼ liter visbouillon
1½ dl crème fraîche
2 el grove mosterd
zout en peper
citroensap en dille.

Courgette halveren en in plakjes snijden.
De boter smelten en de ui zachtjes erin bakken,
dan de courgetteplakjes meebakken.
De bloem erover strooien en omscheppen.
De visbouillon erbij en de crème fraîche en 6 min. laten sudderen.
Dan de mosterd, zout + peper, de in blokjes gesneden vis en
citroensap en nog 5 min. laten garen.
Voor het serveren de dille erdoor roeren.


Lekker met rijst of gekookte aardappelen.

Deze courgettes zijn niet de gewone donkergroene,
maar een bleke lichtgroene soort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten