donderdag 21 juni 2012

Ketting

Iedere dag brengt weer iets nieuws, als het buiten prachtig weer is ga ik lekker zwemmen met m'n vriendinnen.
Dan loop ik de straat uit, de dijk over en we zijn bij het kleine strandje, samen  heerlijk genieten, van het zonnetje als die er is, zonder gaan we ook zwemmen hoor, alleen niet in de regen.
Maar het wil nog niet zo met het weer, op dit moment regent het weer en dan wil ik nog wel eens iets opzoeken om te maken.
Mijn kraaltjes opgezocht en een bloemketting gemaakt.Het is wel een gepruts maar ik ben toch wel tevreden met het resultaat, met een creme parel in het midden en aan de rand facet kraaltjes, zodat er een bloemvorm ontstaat.  De ketting zelf heb ik gemaakt met de herringbone steek, in het rond zodat het een soort buisje wordt, ik heb kleine en grotere kralen gebruikt.Nu mijn tafellaken klaar is geborduurd heb ik gezocht naar wat ik zou kunnen doen. Er zijn heel veel haakblogs en hele leuke en kleurige. Haken is leuk en kun je bij wijze van spreken bij een kopje koffie doen. Je hoeft er niets voor uit te pakken of klaar te zetten ( zoals b.v. je naaimachine) en een haakwerkje
kun je tussendoor je bezigheden doen.
Hoewel ik al dat kleurigs erg mooi vind, heb ik besloten om een gordijn te haken.
Mijn moeder had een oud haakboekje, ze gaf die aan mij want ze wil niet meer haken omdat ze "prikvingers" heeft. Ik heb alvast glansgaren gekocht nr. 10, een haaknaald had ik nog.
Nu gauw aan de slag !

zwemdiploma taartje

Nog een taartje gemaakt voor mijn kleinzoon die zijn zwemdiploma A heeft gehaald.
Gevuld met aardbeienbavarois en stukjes aardbei en lemoncurd.
Het zwembad en het jongetje is van marsepein en het "water" is glazuur.                     
                               

Geen opmerkingen:

Een reactie posten