maandag 28 juli 2014

Tortilla salade

We kunnen maar geen genoeg krijgen van de
uitgebreide keus aan salades.
Deze salade had ik eens opgeschreven,
maar weet niet meer waar het vandaan komt.

De salade kun je als maaltijd eten
en is heel erg lekker,
vooral de knapperige tortilla
die geeft de salade een extra bite.

*

Zó maak je het voor 2 personen:

Snij twee tortilla's door de helft,
leg de helften op elkaar en snij ze nog eens door de helft,
leg ze nog eens op elkaar en snij ze in drieën,
zodat je mooie driehoekjes hebt.
Verhit in een pan of wok zoveel olie
dat je de driehoekjes kunt frituren.
Pas op, het kan heel snel gaan, zet het vuur iets lager,
en leg de gebakken driehoekjes op keukenpapier.


Een halve rode ui in dunne plakjes snijden,
maak een dressing van
citroensap van 1 citroen,
een scheut olijfolie (extra vierge),
een flinke kneep uit de fles tomaten ketchup,
en evenzoveel chilisaus
en laat de rode ui hierin een poosje staan,
zodat het scherpe van de ui wat verzacht is.

Verder 1 rode paprika in blokjes,
2 tomaten ook in blokjes,
1 avocado in blokjes,
1 klein blikje maïs en roer dit dooreen.
Doe dit in een grote kom en voeg de rode ui en dressing
toe samen met een flinke hand rucola.
Je kunt het beste met je handen
de salade mengen.

Voeg vlak voor het serveren de
gefrituurde tortilla's toe.
Anders worden ze zacht, of je strooit
ze op tafel erover.
Garneer met peterselie.


2 opmerkingen:

  1. mmm zus, dat ziet er lekker uit! Weer zo'n zomerreceptje wat gezond en lekker is!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zus, deze is echt superlekker, die maken we vaker, ook lekker als salade bij de barbcue.

      Verwijderen