dinsdag 25 februari 2014

appelcake met noten

Deze appelcake stond in mijn schrift met
een benaming: herfstcaketjes.
Ik had van Marle siliconenbakjes voor kleine caketjes
en gebruikte dit recept er o.a. voor.
Het is een lekkere gevulde cake
met appels en noten.
Het is nu geen herfst meer en winter kun je het ook al niet noemen,
maar deze cake smaakt altijd.
Geen een-persoons gebak, maar ik heb de
Zeeuwse Knopvorm gebruikt.

appelcake met noten



Het recept:

100 gram zachte boter
100 gram suiker
3 eieren
1 eetlepel honing
160 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
2 appels in kleine blokjes
100 gram gemengde noten, gehakt

Roer de boter en suiker licht en romig,
voeg de honing en eieren toe (een voor een)
Meng de bloem met de bakpoeder en roer erdoor.
Strooi kaneel over de appelblokjes
en voeg ze samen met de noten toe.
Doe ze in een ingevette vorm en zet in een
voorverwarmde oven op 180ºC
30 à 35 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen