donderdag 27 juni 2013

Bietjes anders

Ze zijn weer heerlijk....de nieuwe zomerbietjes.

Meestal eten we ze gewoon met aardappelen en een speklapje.

Maar deze keer een ander recept.....
*
Rasp 3 of 4 bietjes grof
doe ze in een schaal en
meng ze met 1 eetlepel lekkere azijn
(ik had sherry-azijn)
1 eetlepel goede olijfolie
1 flinke eetlepel mierikswortel of iets meer naar smaak
(uit een potje)
zout en peper uit de molen
meng dat door elkaar....apart maar heerlijk !!!!
*
Wij aten het met couscous, gemengd met blanke rozijnen en erwtjes,
en.....
een hamburger.
Maar hierbij past veel soorten vlees of kip.

maandag 24 juni 2013

Binnen blijven !!!

Was het vorige week zo veelbelovend, het zou warm worden,
maar ondanks alle weerberichten bleef de ergste hitte uit.
Nou ja, iets minder is wel zo prettig, maar deze kou valt toch echt wel tegen.
We zijn met de vrouwenclub gaan fietsen vorige week, geen zon
maar toch een lekkere temperatuur.
We zijn naar de veiling geweest in Sint Annaland,
een toeristische veiling die elke woensdag om 11 en 2 uur gehouden wordt.
Er werden allerlei streekproducten aangeboden zoals:
nieuwe aardappelen van ALVANTHO (alles van Tholen),
aardbeien, asperges (van de Brabantse Wal)
gerookte vis (Harder), mooie pioenrozen, vrije uitloop eieren,
appel-en perensap en allerlei brood-enbakmixen.
Er werd uitgelegd hoe de veilingklok werkte
en eerst proefgedraaid.
Daarna konden we echt zelf aan de gang, er werden heel wat producten gekocht.
We waren zo enthousiast dat het jammer was dat het weer tijd was om te gaan.
Leuk om zo iets een keer te doen!!

De laatste dagen is het donker en somber en regenachtig en daarbij nog eens veel wind en koud!
Dus binnen blijven. Maar niet getreurd, er is nog van alles te doen.
We vervelen ons toch niet, er is haakwerk en daar zijn
ook nog de kraaltjes, ook leuk om mee te werken.

Triangel
Een triangel gemaakt als hanger.





De sluiting is een kapittelstokje met een lusje.

ketting met triangelhanger



Eigenlijk toch wel zomers met dat geel.
Nu maar hopen dat die zomer er toch aan komt !


zaterdag 22 juni 2013

Tiramisú taart

Deze heerlijke taart is gemaakt met een gewone biscuit basis.
Snijd de biscuit  in drie lagen.
Besprenkel elke laag met een mengsel van
sterke koffie en amaretto / koffielikeur,
Sla 400 ml slagroom stijf en roer er
350 gr los geroerde mascarpone door.
Beleg met een derde de onderste laag
en strooi er chocoladevlokken over.
Leg hier de tweede laag op
en doe hetzelfde.
Dan de derde laag, besprenkel met het koffiemengsel
en leg het overgebleven room mengsel erop.
Laat de taart een paar uur in de koelkast staan.
Strooi er tot slot geraspte chocolade of vlokken over met cacao.


tiramisú taart


donderdag 20 juni 2013

Eindelijk zomer - buiten haken !!!

Fijn dat het nu zulk mooi weer is, we wonen buiten,
eten en drinken buiten en fietsen heel wat af.
We kunnen helaas nog niet naar ons strandje om te zwemmen,
want er wordt af- en aangereden met vrachtwagens
met klei en stenen en zand,
maar ze zijn gelukkig al bijna klaar met de dijkverzwaringen.
Vanaf 1 juli kunnen we weer.

Toch maar weer aan een haakwerkje begonnen.
Met ecru vissersgaren.


buiten haken


De haaknaaldenkoker met de roosjes heb ik van een tante gekregen,
zij was 88 en handwerkte niet meer, ze vond het fijn dat ik wel
(de enige in de familie?) weer aan het haken was.
Er zitten verschillende diktes haaknaalden in,
van zeer fijn tot de wat grovere.

Als ik zo bezig ben kan ik genieten van mijn mooie petunia.

petunia
Bij buiten zitten hoort ook een zomers gerecht, zoals een salade:

een flinke hand gare spercieboontjes
1 blikje tonijn
cherrytomaatjes of 1 grote tomaat in stukjes
rucola of een andere pittige slasoort
een dressing van
sherryazijn, extra vierge olijfolie
theelepeltje honing
peper uit de molen en zout

Voilà, met een bruine pistolet erbij, heb je een zomerse lunch.

zomerse tonijnsalade

Voor het avondeten had ik kipspiesjes gegrild met satesaus,
zilvervliesrijst, echte dunne moestuinworteltjes (met de smaak
van vroeger, zulke worteltjes koop je niet bij de groenteman of super
daar is de smaakvervlakking toegeslagen!)
met veel boter en peterselie, ook uit de tuin.

Verder had ik  ook nog een rabarberpudding gemaakt, eerst moes gekookt
en gebonden met griesmeel, opgediend met een vanillesaus, (ook zelfgemaakt).
Mijn lief zei: de Koning en Koningin kunnen dan wel lekker gegeten hebben,
maar zó lekker als bij ons zal het vast niet geweest zijn !!

Is dat nu geen lief compliment !

zaterdag 15 juni 2013

Aardbeiensoezen

Hebben jullie woensdag ook gekeken naar
'Heel Nederland bakt'
met Martine Bijl ?
Je zult er maar staan in dat programma.
Ja thuis gaat het altijd prima, maar met camera's
die je op de vingers kijken,
en ook foutjes registreren...oei, oei
ik kan me voorstellen dat je dan wat zenuwachtig wordt.

Maar die aardbeiensoezen zagen er zo heerlijk uit,
ik heb ze ook gemaakt.
Lekker relaxed bij me eige thuis !
Zo zeggen wij dat hier.

En lekker dat ze zijn !!!!
Speciaal voor Vaderdag.




Aardbeien met slagroom in en op de soezen....mmmm.


maandag 10 juni 2013

Barbie taart

Ellis wilde voor haar verjaardag
graag een prinsessentaart.
En als we haar vraagden: wat moet er op je taart?
Dan zei ze steevast: een prinses !
Eerst zou ik een puzzelplaatje op
een gewone ronde taart zetten,
maar een Barbie op een bolle cake
dat leek me eigenlijk toch wel leuker bij
nader inzien.


Barbie taart


Op het ogenblik vindt ze eigenlijk alles van Hello Kitty prachtig.
Ze kreeg een fietsje met Hello Kitty
en ballonnen, een T-shirt, haarspeldjes
lippenstift (balsem), popjes,
alles met Hello Kitty erop.
Maar ze heeft vorig jaar al een Hello Kitty taart gehad, deze dus.

Hello Kitty taart



Lieveheersbeestje taart

En deze taart was voor haar 1e verjaardag.

vrijdag 7 juni 2013

Gehaakte pannelappen

Nu het dan eindelijk mooi weer geworden is,
heb ik niets anders gedaan dan elke dag
kilometers gefietst met m'n lief.
En verder lui geweest, niets gehaakt of zo.

Toen ik gisteren iets naar zocht,
vond ik deze schattige gehaakte jurkjes-
pannelappen.


gehaakte pannelappen


                                              Ik ga ze in ere herstellen en echt gebruiken,
want ik ben er altijd erg zuinig op geweest,
ze lagen al jaren in de kast,
maar door ze te verstoppen heb je er ook niet veel aan.
Ik vind ze erg leuk en ga ze in mijn
keuken ophangen zodat ik er telkens naar kan kijken.
Fijn weekend !