woensdag 13 november 2019

Chinese kool

Onze groenteboer heeft vaak leuke reclame.
Hij komt elke maandag bij ons aan de deur,
(hoe makkelijk is dat) en heeft fijn
elke week één product voor 25 cent!
Bijvoorbeeld een courgette, of prei, spruitjes, e.d.
Vorige week een grote chinese kool, nu niet voor 25 ct,
maar een euro en das ook niet veel hè?


Echt, je kunt er zoveel mee doen, hier
heb ik er ook al eens over geschreven.
Allereerst heb ik er een ovenschoteltje van gemaakt
van laagjes koelverse ravioli, kool en tomatensaus
bestrooid met een dun laagje geraspte kaas.


Zo was het toen het uit de oven kwam.
Het was heerlijk!!!


Toen gewokt met een kleine courgette en een
halve rode paprika.
De kool slinkt wel erg weg, maar was nog genoeg voor
ons tweetjes, met couscous en een
gepaneerd visje erbij,
verrukkuluk!!

Een frisse salade van chinese kool met
geraspte wortel en peterselie.
Met een dressing van olie, witte wijnazijn,
sesamolie en zout en peper,
heerlijk bij een frietje!
Tja, eigenlijk overal bij. 


En toen was er nog een klein stukje over.


 Dat eindstukje heb ik kleingesneden en in de wok
gebakken met ui, knoflook, reepjes kip
fijngesneden wortel , ei en rijst


Bijna een hele week gegeten van deze ene kool,
en dat voor maar één eurootje! 😋
Waar doe je dat nog mee hè?

7 opmerkingen:

  1. All those delicious and just from one cabbage....how wonderful! How fabulous to have a man visit you each Monday with a harvest of veggies!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow! I knew you are a great baker, and now see you are a wonderful cook too!! Chinese Cabbage is called "nappa" here and is very popular to use in Miso Soup and many recipes!! Looks like you have lots of great ideas to use it!! Thats great about your vegetable delivery for 25 cents item!! Enjoy!! Stay healthy!! xox

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij bent gewoon heel creatief met voedsel! Wat een ideeën met chinese kool en je kunt waarschijnlijk ook witte of groene kool hiervoor gebruiken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, alleen is de Chinese kool zachter dan die andere. 😊

      Verwijderen
  4. Leuk, al die verschillende ideetjes met één kool! Bij ons gaat die meestal in 2x op, maar wij zijn dan ook met z'n vieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat was wel een heel zuinige week. Bedankt voor al je kooktips. Alles even lekker!

    BeantwoordenVerwijderen