AVG.

maandag 20 mei 2019

Verjaardagsdriptaart.

Voor een lieve jarige deze taart.
Een feestelijke driptaart.
Ze was blij verrast, want ze had gezegd
dat ik zelf maar iets moest
bedenken.

Driptaart
De drie vullingen zijn een crème mousseline met
frambozen. De zijkant een botercrème.


Door de drie vullingen komt de taart
hoger uit dan normaal, en om te vervoeren
kon het deksel niet op de doos.
De frambozen in de taart
komen uit de vriezer, maar
de frambozen boven op de taart,
ja die grote, zijn vers.

Voor een verjaardag mag een taart best
wel over de top zijn.




Met macarons, schuimpjes, frambozen en
mintsticks.

*

Voor de chocoladedrip heb ik een ganache
 gemaakt, 1 op 1, room en pure
chocolade.
Natuurlijk had ik weer teveel gemaakt
(beter teveel dan te weinig hè?)
en wat een straf 😀
Dus heb ik het met stijfgeklopte
slagroom vermengd voor
een heerlijke chocolademousse.



O, wat is dat lekker, dat lusten we elke zondag wel 😊
Dit nog beter dan ijs!

*


6 opmerkingen:

  1. Oh... heerlijk! Een lust voor het oog, maar ook voor de mond...
    Is er nog iets over?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaai met zo'n taart kan je een heel dorp voorzien. Zelfs de bordjes zullen te klein geweest zijn. Ziet er ontzettend lekker uit. Vast geen kruimeltje meer van over?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoe verzin je het toch elke keer weer zo knap zoals je dat doet !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er weer super lekker uit. Prachtige taart! Knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Every time I visit your 'patisserie' Loes, I am always salivating with what I see. Your friend's birthday concoction is amazing AND yes a birthday cake must always, always be over the top! It's morning tea time down here and how I wish I had a piece of one of your delicious cakes♥

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige taart! Ik vind hem echt supermooi!

    BeantwoordenVerwijderen