zaterdag 7 juli 2018

Biscuitrol met citroencreme en frambozen.

Ik weet het,
het was vandaag weer
veel te warm om te bakken.
😁
Maar na de petit fourtjes
van vorige week
was dit een peuleschil.
Ennnn.....
deze biscuitrol is echt
om op te vreten!!!


Hier is het recept:

4 eieren
95 gram suiker
80 gram bloem
1 eetlepel custardpoeder
snuf zout

Oven op 180 graden.

Klop de eieren en suiker en zout tot
een dikke lichtgele luchtige massa.
Zeef de bloem en custard boven
het mengsel en spatel het
erdoor heen
Leg bakpapier op een bakplaat
en strijk het beslag mooi
egaal uit.
*
Zet midden in de oven en bak
in 12 minuten lichtbruin en gaar.
Haal de plaat uit de oven en
trek direct het papier met cake
eraf. Bestrooi de bovenkant
met poedersuiker.
Draai het papier met cake om
op een theedoek en haal zachtjes
het papier van de cake.
Bestrooi over deze kant
de cake ook met poedersuiker.
Rol de cake op met de theedoek
ertussen en laat afkoelen.
***
Maak de botercrème:
Maak een vla van 150 ml melk
15 gram custardpoeder
20 gram suiker.
Laat afkoelen met plastic folie 
om een velletje te voorkomen.
Klop 250 gram zachte roomboter
met 80 gram fijne suiker en
voeg de vla toe.
Klop op de hoogste stand
ongeveer 10 minuten tot
het een luchtige crème is.
***
Roer door de botercrème 
2 eetlepels lemoncurd.
Rol de cake terug uit de theedoek
en besmeer met de crème.
Leg op mooie rijen de frambozen
en rol voorzichtig weer op.

Garneer de bovenkant en
versier met enkele frambozen.
*


4 opmerkingen:

  1. Your biscuit rolls looks positively delicious. I wouldn't mind some of your hot weather, Loes. =)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Looks delicious !!!!!!
    Have a cool week !
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jaaaaaa die ga ik maken uitdaging !!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen