AVG.

dinsdag 11 juli 2017

Rode bietjes.

We zijn echt dol op rode bietjes,
of zoals we hier zeggen: krootjes.
Om een salade te maken had ik
alles al in huis.
Zoals:
krootjes
champignons
apetina of feta kaas
mierikswortel (potje)
sherry azijn
zout en peper





De rode bietjes heb ik rauw grof geraspt,
van de mierikswortel deed ik er anderhalve theelepel
bij, dat maakt het lekker pittig, zonder dat het 
in je keel brandt.
De champignons in dunne plakjes en
de witte kaas in blokjes.
Een flinke scheut sherry azijn of
de lekkerste azijn die je maar hebt.
(Mijn frambozenazijn moet echt nog
een poos staan voordat het goed is).
Je kunt er ook nog een rode ui in dunne
schijfjes bij doen en
tot slot zout en peper naar smaak.

rode bietjes salade

Rode bietjes zijn echt heel gezond, er zit namelijk
veel foliumzuur (vit.B11) in, wat minder
vitamine C en B6, B2 en
nog iets minder B5.
Verder bevat bietjes veel mangaan, koper en ijzer,
en ook nog eens
kalium, magnesium, natrium en zink.
Is heel goed voor hoge bloeddruk en je bloed
in het algemeen
en bevat ook nog eens veel vezels.
Nog een voordeel is, dat het weinig calorieën
heeft, de kaas maakt het calorierijk,
die kun je gewoon weg laten. 
*
Een poosje geleden had ik een superlekkere
azijn van citroen, lavendel en honing,
wanneer ik die over de sla deed, nam ik er telkens
een slokje van.
Tja, dan is tie zo op natuurlijk. 😏

2 opmerkingen:

  1. Totally delicious, Loes. Red beets are one of my favourite vegetables. I love them as a fruit juice mixed with apple, carrots and a little ginger....yum!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bietjes zijn gekookt ook zo lekker om te eten. maar toch blijft het een geklieder in de keuken, dus na bietjes eten altijd keuken poetsen :)

    BeantwoordenVerwijderen