vrijdag 27 januari 2017

Witlof

Een paar weken geleden gaf mijn zus
me een emmer met witlofwortels.
Die moest ik afgedekt en donker en warm
wegzetten en af en toe wat water geven.
Het liefst bij de verwarmingsketel.
Die staat bij ons helemaal boven
en daar komen we ook niet zo vaak.
Maar deze week was ik toch benieuwd
hoe het met die wortels was.
Ze hadden één keer water gehad en
verder was ik het eigenlijk vergeten.
Wat een verrassing!
Kijk ze eens gegroeid zijn!!



Gelijk maar een stuk of wat eruit gesneden om
plaats te maken voor enkele die
in de verdrukking zaten.
Gelijk maar een simpele witlofsalade gemaakt.




De struikjes konden tot aan het eind toe worden fijngesneden,
want er zat helemaal geen bittere pin in,
wat ik eigenlijk helemaal niet erg vind,
we houden wel van een 'bittertje'.
Met een mandarijntje en een dressing
van (zelfgemaakte) mayonaise, 
scheutje yoghurt, kurkuma en wat kruiden.
Simpel maar lekker.


6 opmerkingen:

  1. Wat een geslaagde eigen oogst ...
    Dit zal smaken ...
    Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Your endive certainly does look tasty. I love simple but delicious food. The chicory is certainly flourishing!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, wat leuk om nu eens thuis witlof te oogsten! Dat zal dubbel zo lekker smaken. Lekker sausje denk ik. Wij doen ook wel eens wat piccalilly over de rauwe witlof als saus. ;-)
    Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hee dat is leuk om je eigen oogst witlof te eten, ik vind dat bittere toch niet zo lekker...
    Zo zie je maar weer dat smaken verschillen en dat is maar goed ook!
    Groetjes Sietske

    BeantwoordenVerwijderen