vrijdag 13 januari 2017

Brownies en een toetje.

Pffff, weer een drukke week achter de rug.
De grote kast in de kamer helemaal
leeg gemaakt en opgeruimd.
Het glas servies was al voor de kerst
schoon gemaakt, dus dat was al heerlijk klaar.
De grote trapkast heb ik ook al helemaal
uitgepakt, gesopt en weer teruggezet.
Grappig dat je dan weer meer ruimte over hebt 👍👍
En in de keuken ben ik begonnen met
de kast waar mijn bakspulletjes in staan.
Heerlijk nu, zo opgeruimd het is.
Volgende week zijn de andere kasten aan de beurt 😁
Vandaag waren de kinderen er en heb ik
brownies gebakken.

recept:
190 gr boter
190 gr pure chocolade
3 eieren
1 thl vanille extract
150 gr bloem
snufje zout
100 gr witte chocolade stukjes
oven op 180ºC

Smelt de boter en pure chocolade in een kom
boven een pan met een laagje heet water
(au bain marie) en laat iets afkoelen.
Klop de eieren, suiker en vanille extract los.
Roer het chocolade mengsel erdoor.
Zeef de bloem en zout en spatel door het mengsel.
Roer tot slot de witte chocolade erdoor.
Doe in een vierkante vorm en zet
iets korter dan 25 minuten in de oven.


Houd in de gaten dat het nog iets zacht is in het midden,
dan blijft het binnenste lekker smeuïg.
Laat het afkoelen en snij het gebak in blokken.
Bestuif ze met poedersuiker.


De kinderen kwamen uit school en kregen elk een brownie
ook een vriendje, het was wel erg gewild want
ze waren in een mum al voor de helft op.

Voor het avondeten had ik een macaroni schotel
gemaakt 😋
met ham, kaas en erwtjes.


In het toetje heb ik enkele brownies verwerkt.

recept:
Leg 5 bananen 3 of 4 uur in de vriezer.
Zet glazen of coupes gereed.
Doe de bevroren bananen in stukken in de blender
samen met het bovenste dikke deel van
een blikje kokosroom en een
flinke theelepel vanille extract.
Blend de massa glad.
Snijd de brownies in kleinere blokjes,
breng 50 ml room bijna aan de kook en doe er dan
50 gr pure chocolade bij, even laten staan en
roeren tot de saus glad is.
Schep afwisselend een brownie blokje,
een framboosje en een schep bananenmengsel
in de glazen, doe dit een paar keer en laat
tot slot de chocolade saus erover druppelen.
Garneer met frambozen.



Ik had de bananen iets laten ontdooien, maar
zijn ze echt hard bevroren, dan heb je
bananenijs.
Alle coupes waren tot op de
bodem toe leeg!😊

11 opmerkingen:

  1. Oh your dishes all look scrumptious. I love a cake brownie and yours look cake like, I must give them a try.
    Thank you for sharing your goodness with us.

    Bless you♡

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh your dishes all look scrumptious. I love a cake brownie and yours look cake like, I must give them a try.
    Thank you for sharing your goodness with us.

    Bless you♡

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Every time I visit your blog, Loes I always feel very hungry. Once again you have whipped up a feast. Those chocolate brownies look delicious; thank you for the recipe. One of my favourite treats is a chocolate brownie. It sounds as if you have been very busy this week.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. They look yummy. I love brownies. :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. lekker en goed bezig met de kasten schoonmaak het begint hier ook al te kriebelen opruimen hoort bij het voorjaar

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker, zeg, die brownies. Helaas ben ik hier in huis de enige die ze wakker kunnen maken voor chocolade.... Succes met de schoonmaak :-)
    Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. O ... wat een lekkernijen. Daar lust ik wel wat van! Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. eh eh che BONTA' !!!!! Ma dopo le feste dovrei mettermi un po' a dieta XD
    un bacione!!

    BeantwoordenVerwijderen