donderdag 30 juni 2016

Een weekje Chinese kool.

Bij onze aardige groenteboer, die elke week
nog met zijn kar bij ons aan de deur komt,
had ik een Chinese kool gekocht.



Wat doe je met zo'n grote kool?
Eens kijken......eerst maar met gebakken
 nieuwe aardappeltjes,
gekookte wortels en gebakken vis

jammer het velletje ging eraf,
een sla gesneden van de kool,
want het bovenste is mooi zacht en groen,
met tomaat en peterselie.


De volgende dag de kool gewokt met
gebakken tofoe blokjes, spercieboontjes,
courgette, champignons en paprika.
Met zilvervlies rijst erbij.
Ook lekker.



Toen toch maar weer sla gesneden van de kool,
met geraspte wortel en bieslook.
Een hele berg van de sla met een lekkere
dressing van witte wijnazijn en geroosterde
sesamolie (die smaak is zóóóó lekker) 
klein beetje mosterd, zout en peper.
In de dressing heb ik in plakjes gesneden
champignons laten trekken, ze 'garen' door het zuur.
Erbij heb ik aardappelkoekjes gebakken,
Deze maakte ik vroeger al toen mijn
kinderen nog klein waren, het was een goede manier 
om oude aardappelen te verwerken.
De aardappelen wassen, raspen, bloem en ei erdoor
roeren, soms deed ik er wortel bij of courgette,
en dan in wat olie bakken,
ze gingen er altijd in als koek.
Het tartaartje erbij, staat niet op de foto.



De rest van de kool heb ik in de bami verwerkt,
 dat vinden de kinderen erg lekker en
daar heb ik geen foto van gemaakt
want het was op voor we er erg in hadden ;-)

5 opmerkingen:

  1. Hehe...wel veel!! Maar het ging schoon op, zo te zien.
    En het ziet er allemaal lekker uit!
    Geroosterde sesam olie? Lees ik dat goed?
    Ik heb er nog nooit van gehoord. Waar koop je die?
    Sinds we een Airfryer hebben, koop ik veel verschillende soorten olie!

    Groetjes Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je koopt het gewoon in de supermarkt als sesamolie, maar als je het etiket leest staat er: geroosterde sesamzaadjes.
      Met mate gebruiken, want het overheerst nogal gauw.

      Verwijderen
  2. Zooo, wat een variatie met één kool. Je bent een echt kookwonder! Het ziet er allemaal heerlijk uit.
    Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Delicious post !
    Have a cool day !
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een variatie en dat met 1 kool ik ga bij jou in de leer

    BeantwoordenVerwijderen