maandag 14 maart 2016

Rabarber

Bij de groenteboer de eerste rabarber gekocht.
Wel uit de kas natuurlijk.
Ze lagen naar me te lonken met hun mooie
baby-roze kleurtjes,
nu, dat kun je dan toch niet weerstaan?

De rabarber met suiker en bloedsinaasappel sap
in een ovenschaal gedaan

en in de oven gezet, ruim 50 minuten,
tot de rabarber zacht is.

Hiervan heb ik twee toetjes gemaakt.
Voor de recepten,

Eerst de rabarber pulp verwerkt en er
een fool van gemaakt met slagroom.



En toen meteen voor de volgende dag met
witte wijn en gelatine het volgende
toetje gemaakt.



Je blijft de zachte roze kleur zien,
de rabarber van later heeft nu eenmaal
niet dat mooie baby roze.
Het was verrukkellijk!!! ♥

6 opmerkingen:

  1. I tried to read this in the original Dutch. I tried really hard. I must be tired because that's when I realized why I couldn't understand a word. I don't speak Dutch. Not a verrukkellijk nor a gouda. Thank God for google translator!

    My heart leapt at the rhubrarb photo. Love that stuff! Your desserts look yummy!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er weer overheerlijk uit! Vind rabarber eveneens super lekker en het liefst van al in taartvorm :-)) Smullen maar !!!

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rabarber mhmmm, wat een prachtige toetjes heb je er van gemaakt!
    fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. met rabarber maak ik ook jam samen met de aardbeien een lekkere fris zoete smaak. p.s. en voor de schapen dat gaat best ze staan binnen ze komen van buiten dan scheren en dan in de stal het voordeel..... mooie schone wol :) en als het mooi weer wordt gaat het hele spul naar buiten, heb ik me laten vertellen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker, rabarber! Vooral dat toetje met witte wijn en gelatine ziet er heel bijzonder uit!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh , das sieht sehr lecker aus . Danke für den netten Kommentar auf meinem Blog . Schöne Grüße Martina

    BeantwoordenVerwijderen