dinsdag 8 maart 2016

Appelroomtaart

Taarten met appel zijn en blijven toch altijd
favoriet bij veel mensen.
Zo ook bij ons.
Met een zekere regelmaat komen ze hier
bij ons op tafel.
Veel van die taarten heb ik hier al
wel laten zien, klik maar eens op appelgebak
onder de rubriek labels  hier rechts.
Tijd voor een nieuw recept.

appelroomtaart
Voor de bodem heb je nodig:
250 gram bloem
halve theelepel bakpoeder
50 gram suiker
125 gram boter 
snufje zout

Kneed hier een deeg van en leg dat
een half uurtje in de koeling.

Schil 800 gram appels (Elstar) snijd ze in stukjes
en meng er meteen het sap
van een citroen door.
Maal 100 gram amandelen.

Bekleed een ingevette vorm van 24 cm ø met het deeg
en strooi er de gemalen noten over.
Daarop de appelstukjes en strijk er
 50 gram gesmolten boter over met een kwastje.
Bestrooi met 30 gram suiker vermengd met 
een theelepel kaneel en zet in een
voorverwarmde oven 180ºC,
15 minuten. 

Voor de bovenlaag:
Klop 2 eieren, 1 eidooier,
75 gram suiker en
1 zakje vanille suiker
licht en luchtig,
smelt 30 gram boter en roer er van het
vuur af anderhalve theelepel maizena door
en 300 ml room.
Doe dit beetje bij beetje bij het lichtgeklopte
eimengsel en giet deze crème over de appels.
en zet de vorm weer in de oven nu 20 minuten.
Bestrooi na afkoelen met poedersuiker.

                                            Deze appeltaart is heerlijk romig en ook erg
lekker met het zuurtje van de citroen.



5 opmerkingen:

  1. Mmmm, als ik deze aan jongste zoon laat zien............die eet bijna nooit taart, behalve appeltaart. En met dat zuurtje lijkt hij mij ook heel lekker!
    Groeten, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er heerlijk uit , ik volg je nu ook ;o)
    fijne dag en groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er heerlijk uit , ik volg je nu ook ;o)
    fijne dag en groetjes

    BeantwoordenVerwijderen