maandag 9 maart 2015

Weekend taarten en lunch.

Ondanks dat ik me niet toppie voelde
heb ik toch 2 taarten gemaakt.
De ene was voor mijn zus, of eigenlijk voor
mijn zwager, die was jarig geweest.
Ik had haar gevraagd welke taart ze lekker vond,
die zou ik dan voor haar maken.
Dat was de sneeuwster, met advocaat.
Ik heb hem al eens hier laten zien.

sneeuwster taart

Deze taart was goed hoog gerezen,
altijd gaan er in een biscuit taart 5 eieren,
maar deze keer had ik large gebruikt, terwijl ik
meestal de medium eieren heb.
Dus maar twee maal doorgesneden en goed gevuld
met slagroom en advocaat.

*

Voor ons tweetjes heb ik een klein
appeltaartje met tijm gemaakt,
naar een recept van Jannie


Eerst was ik wat huiverig omdat er tijm in verwerkt is,
maar het viel heerlijk uit, tot
onze verrassing.
Ook een verrassing is: hij ziet er heel anders uit
dan bij Jannie !
Misschien heeft het toch te maken, dat iedereen
zo zijn eigen maniertjes van bakken heeft en dat pakt dan weer anders uit.

*

Tot slot nog een lunch gerecht dat ik zag
bij Ella.


Zoete aardappel met kikkererwten,
sla, tomaat en komkommer.
Ook grappig, dat het er weer bij mij
heel anders uit ziet dan bij Ella.
Maar het was wel lekker hoor !
Fijn dat je op het net allerlei ideetjes opdoet.

7 opmerkingen:

  1. mmmm lekker sneeuwster, dat is jaren geleden dat ik die gehad heb...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lekker, mijn vader maakte zo'n sneeuwster-taart vroeger. Ik heb zijn bak-talenten niet geërfd. Hij kon ook prima uit de voeten met moskovisch gebak (of hoe schrijf je dat). Maar jij kan er ook wat van, lekker allemaal hoor!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Krijg zo'n zin naar taart hé door al die lekkernijen hier te zien. Prachtig hoe jij zo'n taarten kunt bakken. Petje af !!!

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De appeltaart ziet er bij jou heerlijk uit, hoor Loes. Net als de sneeuwster. Ooit heb ik die ook gemaakt....moet ik snel weer eens maken.
    Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed zeg! En dat ondanks dat je je niet lekker voelde. Ik vind sneeuwster uit de winkel altijd erg droog. Smaakt zo'n eigengemaakte heel anders?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt gelijk Ariëlla, de sneeuwster uit de winkel was altijd aan de droge kant.
    Maar ik verzeker je, dat deze helemaal niet droog was, in de eerste plaats omdat ik voor de hele taart ruim een halve fles advocaat heb gebruikt, en de slagroom maakt het ook smeuiig. Gelukkig vond iedereen hem erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen