donderdag 5 februari 2015

Fruitschoteltje met schuimkop.

Dit fruitschoteltje met tutti frutti als fruit
is een heerlijk zoet nagerecht.

We hadden eerst zuurkool gegeten 
en na een zure groente, zoals dus zuurkool,
prei, komkommer enz.
hoor je geen yoghurt te eten als toetje,
maar een zoet dessert.

Eerst de tutti frutti een nacht in kruidenthee
laten weken.
De volgende morgen met een lepel suiker
 15 minuten zachtjes laten koken.
Afgieten door een zeef (sap kun je later opdrinken)
en in een vuurvaste schaal doen.
Besprenkel met rum.
(dat kun je ook weglaten hoor)



1 pakje slagroom en 1 eetlepel suiker in een steelpan verwarmen,
2 eieren splitsen en de dooiers klutsen met
1 eetlepel maizena en een scheutje warme slagroom.
hiermee de slagroom op een zacht vuur laten binden.
Niet te hard, anders gaat het schiften.
Giet dit over het fruit.
Klop het eiwit met een snufje zout goed stijf en
klop er tegelijkertijd een lepeltje suiker door.
Verdeel dit als laatste over het schoteltje
en zet in een voorverwarmde oven
ongeveer 10 - 15 minuten op 200º C
tot het eiwitschuim lichtbruin is gekleurd.

fruit met schuimkop

Dit is echt een heerlijk toetje, eet het warm!!

2 opmerkingen:

  1. Mmm! ik krijg trek met zulke lekker dingen...bedankt voor je reactie...en nog een fijne weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk niet dat het hier willen maar ik vind alles lekker dat maar zoet en zacht is.

    BeantwoordenVerwijderen