AVG.

dinsdag 10 februari 2015

Dat doen we lekker zelf! Zoete chilisaus.

Sommige dingen die je in de winkel koopt zijn nog niet zo slecht,
maar in de zoete chilisaus, waar
wij dol op zijn,  zit nog altijd
gemodificeerd zetmeel,
verdikkingsmiddel en
conserveermiddel
Waarom zou je het dan niet zelf maken?
Het is niet veel werk en echt niet moeilijk.
Hier het recept:

Zoete chilisaus
3 rode pepers, fijngehakt
met zaadjes erbij,
 125 ml milde azijn,
1 theelepel zout
185 gram suiker,
2 teentjes knoflook, geperst.

Doe alles in een pan en zet de warmtebron halfhoog,
roer tot de suiker is opgelost
laat aan de kook komen en
ongeveer 8 minuten zachtjes koken.



 Kijk of het al iets stroperig wordt en
laat het anders nog even langer koken.
Zorg dat er een brandschone fles of pot gereed staat
en giet het daarin.


zoete chilisaus
In het begin gaan de pepers naar boven drijven,
maar als het is afgekoeld
en na een paar keer schudden
blijft het meer verdeeld.

Even proeven.......
oei, dat is wel pittiger dan een gekochte saus,
de volgende keer maar voor de
helft de zaadjes erbij doen.
Er zit dan wel veel suiker in, maar het zelf
maken geeft toch veel voldoening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten