maandag 19 januari 2015

Chinees-Indisch

Dit weekend zijn mijn vriendinnen met hun mannen
een avondje geweest.
We hebben o.a. Chinees-Indisch gegeten.

Hieronder volgen een paar receptjes

Pindasoep vooraf, van de groene meisjes,
voor het recept klik hier

Kip met ananas:
500 gram kipblokjes
½ rode paprika, in repen
½ gele paprika, in repen
300 gram ananas
1 ui fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ rode peper fijn gesneden
1 theelepel suiker
1 eetlepel azijn
½ theelepel ketoembar
½ theelepel laos
1 kip bouillonblokje

Bak de ui in een eetlepel olie glazig, voeg de
knoflook toe en laat even bakken.
Doe de reepjes paprika erbij, laat nog
even meebakken en haal uit de pan.
Bak de kipblokjes in wat olie lichtbruin.
Doe er de kruiden, suiker, azijn en
rode peper bij en het paprika mengsel.
Los er het bouillonblokje in op
en voeg de ananas toe met iets vocht.
Je kunt ook perzik gebruiken, ik had nog een stuk
mango die heb ik erbij gedaan.
Als het te droog is, dan wat water toevoegen,
maar meestal hoeft het niet.

Boemboe Bali Vlees:
300 gram rundvlees in blokken (3 cm)
2 uien grof gesneden
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels laos
2 theelepels djahé (gemberpoeder)
4 kemirienoten, geraspt
3 eetlepels olie
2 eetlepels ketjap
1 flinke eetlepel santen mix en zout

Fruit de uien in de olie tot ze glazig zijn
en voeg de kruiden en knoflook toe,
roer goed door.
Voed het vlees toe en laat het even meebakken.
Doe er nu wat water bij en laat alles
ongeveer 5 kwartier stoven, of
tot het vlees gaar is.
Tot slot doe je er wat ketjap bij
en de santen mix.
Misschien moet je tussendoor nog wat water
erbij doen om aankoeken te voorkomen.

Foo Yong Hai :

1 blikje krab
3 eieren
1 fijn gesneden prei
50 gram champignons
1 eetlepel gehakte selderij
boter, zout en peper

Bak de prei, champignons en krab
in wat boter of olie en haal uit de pan.
Laat even afkoelen.
Klop in een kom de eieren, zout en peper
en de selderij en voeg het afgekoeld
mengsel erdoor.
Verhit boter of olie in een koekenpan
en bak een dikke omelet,
zachtjes met een deksel erop.
Voor de saus:
2 dl bouillon
3 eetlepels tomatenketchup
aardappelmeel of maizena
1 theelepel suiker
scheutje ketjap
zout en peper
Breng alles behalve het aardappelmeel aan de kook,
maak van het aardappelmeel/maizena
met water een papje en bind
het tot sausdikte.
Giet dit over de omelet.
Verder was er nog zoetzure koolraap
zie het recept hier,
Indische kofta met kokossaus,
hete speklapjes,
een salade met witte kool, knolselderij, wortel
en romaanse sla, saté met pindasaus
een sajoer, groente, kroepoek e.d.
met witte basmati rijst.

Het was veel werk, maar dat was het wel waard,
het was erg gezellig en lekker.


8 opmerkingen:

  1. Inderdaad wat werk aan maar het is de moeite waard. Heel lekker recept!
    Dank om te delen. Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ziet er zo een lekker bord met eten uit Mmmmmm ...
    Bedankt voor de receptjes neer te zetten ...
    Fijne maandag ... lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmm...je krijgt meteen trek als je dit zie...bedankt voor de recept...lijkt het je wat om een widget op je blogje te plaatsen? kunnen mensen de recepten zo printen of kopieren...kijk op me blogje, recter kolom boven...ik raad het je aan...je deelt leuke recepten...en ik weet zeker dat meerdere willen het ook proberen..succes...liefs soraya

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een lekkere recepten, dank je wel! Daar zal ik ze hier een groot plezier mee doen en zelf maken is altijd voordeliger dan ophalen.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat kost je veel werk. Maar het zal zeker lekker smaken. Ik heb al die ingrediënten niet in huis maar als ik echt iets feestelijks wilt, kan ik dat natuurlijk kopen. Plaatje is erg verleidelijk. Ziet er goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmm. beter als bij de Chinees ;-)
    Groeten Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. dat ziet er lekker uit!!! Je hebt zeker veel eer van je werk gehad. Liefs, je zus

    BeantwoordenVerwijderen