AVG.

vrijdag 14 november 2014

Pastasalade met pindasaus.

Deze pastasalade kun je zowel koud als
direct na het maken opdienen.
Ik zou het in de zomer koud eten en als het
kouder is, lauwwarm.
Zowel koud als warm is deze salade heel erg lekker.
Vooral de combinatie van pindakaas, sesamolie en chilisaus
is super lekker.

pastasalade met pindasaus
Je hebt nodig voor 2 personen:

120 gram spaghetti
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel chilisaus
1 eetlepel sojasaus (zoutarm)
1 eetlepel sherryazijn / witte wijnazijn
2 theelepels bruine suiker
100 gram geraspte wortel
halve rode en halve gele paprika
1 kleine prei, kleingesneden
kleine ui, fijngehakt
peterselie of koriander

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak voor de saus:
in een kom pindakaas en olie goed mengen,
dan beetje bij beetje de sojasaus, azijn,
suiker, chilisaus en 1 eetlepel warm water
toevoegen en goed glad roeren.
Wil je een koude pasta, dan spoel je de pasta na het
koken goed met koud water.
Doe in een grote kom of schaal de 
kleingesneden groenten,
de gekookte pasta en de pindasaus.
Schud of roer enkele keren goed om en bestrooi
met peterselie of koriander.

Variatietip:
Roer er gebakken kipblokjes door.



4 opmerkingen:

  1. Pasta één van mijn favorieten ...
    Deze ziet er wel heel lekker uit ...
    Bedankt voor het recept te delen ...
    Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Njamie ....gustosa pasta !!!
    Bedankt om receptje te delen met ons :-)
    Nog een fijn weekend, liefsTinne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmm. Dat gaat er wel in, zeker bij onze jongens. Die zijn helemaal pasta-gek! Dank je voor het recept!
    Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmm..heerlijk ziet dat uit...ik hou van pindasaus
    dank je voor het recept!
    Fijne weekend!

    liefs, soraya

    BeantwoordenVerwijderen