AVG.

woensdag 29 oktober 2014

Chocolate chips cookies.

Herfst is echt een seizoen om lekker thuis
koekjes te bakken.
Het geurt heerlijk in de keuken
en een beetje warm zijn ze op 
z'n lekkerst.

chocolate chips cookies
Dit is het recept:

250 gram bloem
1 thl bakpoeder
snufje zout
110 gram zachte boter
170 gram suiker
1 groot ei
beetje vanille extract
200 gram pure chocolade (grofgehakt)

Warm de oven alvast voor op 190ºC

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
Klop met de mixer de boter en suiker, voeg
dan het ei en van. extract toe.
Klop tot het een glad mengsel is.
Zet je mixer dan op de lage stand
en klop het bloemmengsel erdoor
tot het een kruimelig deeg is.
Kneed verder met de hand tot een soepel deeg
en kneed de gehakte chocolade erdoor.
Verdeel het deeg in gelijke stukken en
draai er balletjes van.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
en druk de balletjes wat platter.
Bak de koekjes 13-15 minuten in het midden van de oven
en laat ze afkoelen op een
taartrooster.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de recept Hobbyloes, ik hou ook van maar moet werken geen tijd...maar komt een keer...ik kan ook op zaterdag gaan proberen...groetjes soraya

    BeantwoordenVerwijderen