maandag 21 juli 2014

Voetbaltaart.

Wat is het warm geweest
en om dan een taart te versieren......

Met die hitte zou een frisse taart wel smaken.
En zo heb ik deze taart gemaakt:
*
Een grote glazen kom met plastic bekleed
en dan helemaal met plakjes cake beleggen
en besmeren met jam.
Dan ga je verder zoals je een kwarktaart maakt,
met stukjes aardbei erin,
dat gaat over de cakeplakjes
en de bovenkant beleg je ook met plakjes cake.
Zet een nacht in de koeling,
zodat de gelatine kan opstijven.

De kom omdraaien op een groot bord en het
plastic eraf halen.

Voor de botercrème heb ik 3 eiwitten in een
glazen kom op een pan met heet water gezet
met 200 gram suiker.
Het water zachtjes laten koken, niet te hard,
en dan 10 minuten roeren tot de
eiwitten niet meer rauw zijn en de
suiker is gesmolten.
Dan in de mixer ruim 15 minuten op de
hoogste stand laten kloppen.
Zet de mixer zacht en voeg blokjes
niet te koude boter toe, 225 gram
en als dit gemengd is nog 10 minuten op
de hoge snelheid kloppen.
Nu kun je het een kleurtje geven.
In dit geval groen.

Toen met een spuitmondje met gaatjes gras
opgespoten.
Door de warmte werd het telkens te zacht
en moest de spuitzak iedere keer in de koelkast opstijven,
maar uiteindelijk was het toch gelukt.
De jarige job kwam nog even kijken hoe het vorderde,
en op het laatst een voetbal van marsepein er bovenop.

voetbaltaart
En zo zag het er uit bij het doorsnijden.


2 opmerkingen:

  1. Prachtige taart, zus!! en nog gefeliciteerd met Julius!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zal de jarige dit mooi hebben gevonden! En nog lekker ook! Knap gemaaky.

    BeantwoordenVerwijderen